Sigtuna kommun söker en HR-partner

Rekryterare
Sigtuna kommun
Plats
Sigtuna
Annonserat
den 7 februari 2017
Stängs
den 24 februari 2017
Kontakta
Emelie Wijk
Kategori
HR / Personal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
HR-enheten är för närvarande inne i en spännande utvecklingsfas med en rad pågående utvecklingsaktiviteter. Ett prioriterat fokus är att stärka det verksamhetsnära HR-stödet till verksamheten och våra cirka 130 chefer. Vi förstärker därför enheten med en HR-partner som tillsammans med övriga HR-partners och kollegor på enheten fokuserar på att vidareutveckla HR i Sigtuna kommun med utgångspunkt i verksamhetens behov och HR:s uppdrag.

Vi söker dig som brinner för HR. Du trivs med en blandning av strategiskt och operativt arbete och att arbeta i team. Som HR partner erbjuds du en omväxlande roll. Dina arbetsuppgifter består av i stor omfattning verksamhetsnära HR-stöd kombinerat med utveckling av HR inom Sigtuna kommun. Du arbetar bland annat med rekrytering, lönebildning och anställningsvillkor, arbetsrätt, hållbar arbetshälsa inklusive rehabilitering, facklig samverkan, kompetensförsörjning och verksamhetsutveckling.

Tillsammans med övriga HR-partners har du överlappande specialistkompetenser. I denna roll kommer du, utöver de generella HR-frågorna, att uttalat vara specialist och processansvarig för något/några specialistområden inom HR. Det innebär ett fokus på kontinuerligt kvalitetsarbete i syfte att säkerställa att verksamhetsstödet håller hög kvalitet och kontinuerligt vidareutvecklas. Projektledning och utbildning kan förekomma. Du arbetar i team med övriga HR-partners och du har ett nära samarbete med såväl kollegor på HR som andra stödfunktioner. Då rollen delvis är ny innebär det möjligheter att påverka arbetets utformning. Du rapporterar till HR-chefen.

Kvalifikationer
Du har minst fem års erfarenhet av en motsvarande roll vid en HR-avdelning. Du har relevant akademisk examen företrädesvis som personalvetare. Du har erfarenhet av tillämpad arbetsrätt och att utgöra stöd till chefer i arbetsrättsliga frågor, anställningsfrågor och lönebildning. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska. Du hanterar Officepaketet mycket väl och har hög datamognad.

Meriterande är erfarenhet av liknande arbete i en politiskt styrd eller offentlig stor eller medelstor organisation. Meriterande är erfarenhet av kvalitetsarbete, erfarenhet av projektledning och att utbilda chefer.

Som person tar du initiativ och uppnår resultat. Du arbetar för att teamet ska lyckas med sitt uppdrag samtidigt tar du självständigt ansvar för resultatet av ditt arbete. Du är lyhörd och har lätt för att etablera relationer och har mycket god samarbetsförmåga. Du har förmåga till nytänkande och är flexibel. För att lyckas i rollen behöver du vara prestigelös, serviceinriktad och ha hög integritet. Vidare är du kvalitetsmedveten och ansvarstagande. Du har visat förmågan att lösa problem snabbt och med hög kvalitet, samt att du har intresse och förmåga att anpassa HR-stödet till verksamhetens behov.

Erfarenhet krävs.

Arbetsplatsbeskrivning
Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med närmare 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav ungefär 20 000 på och omkring Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden. I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar. Vi tar tillvara på kreativitet och mångfald. Vi är nyfikna, lär av varandra och som medarbetare i vår kommun förväntas du aktivt bidra till din egen, din enhets och organisationens utveckling.

Arbetsplatsen ligger på bekvämt pendlingsavstånd, ca 20 minuter från både Uppsala och Stockholms Central med regionaltåg. Tillgång till parkering finns.

HR-enheten utgör en del av Kommunledningskontoret. Kommunledningskontoret ansvarar för att leda utvecklingen av kommunen utifrån ett helhetsperspektiv och att stödja nämnder och förvaltningar att utveckla kommunen i den önskade riktningen. Vi ger service, såväl internt som externt inom en rad sakområden. Vi utgör ett effektivt, kompetent och innovativt kommunledningskontor som kännetecknas av öppenhet, professionalism, engagemang och stolthet. HR-enhetens uppdrag är att skapa förutsättningar för att Sigtuna kommun ska utvecklas som en attraktiv arbetsgivare.

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningens omfattning
Anställningsform: 1 tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön enligt överenskommelse.

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Ansökan och kontakt
Sista ansökningsdagen är den 2017-02-24. Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Sigtuna kommun. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Wijk på tel.nr 0766-33 14 41 alternativt via mail: emelie.wijk@jurek.se

Fackliga företrädare – se kommunens hemsida.

Område:
Sigtuna
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Emelie Wijk
emelie.wijk@jurek.se

Liknande jobb

Liknande jobb