Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Länsförsäkringar Stockholm söker en Produktcontroller inom Sakförsäkring

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 februari 2017
Stängs
den 9 mars 2017
Kontakta
Caroline Ekman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Marknaden inom Sakförsäkring på Privatsidan genomgår stora förändringar och utmaningar med nya effektiva prissättningsmetoder. Där vill vi ligga i framkant och satsar nu för att ta ytterligare ett kliv i konkurrensen om de bästa och mest prisvärda produkterna på marknaden!
Är du en skicklig affärscontroller eller analytiker som är utvecklingsorienterad och har erfarenhet från riskanalys och prissättning av Sakförsäkring? Då kan det vara dig vi letar efter till en spännande roll hos Länsförsäkringar Stockholm!

Om jobbet
Produktcontrollern ingår i enheten för Sakförsäkring inom Affärsområdet Privat. Fokus för Affärsområde Privat är att skapa marknadstryck genom att etablera, utveckla och behålla lönsamma kundrelationer till privatpersoner och boendelantbrukare inom Stockholms län.
Produktcontrollern rapporterar direkt till Chefen för Försäljning Produkt Privat Sak och sitter i avdelningsledningen Privat Sak. Tjänsten ska fungera som en resurs för Chefen Försäljning Produkt Privat Sak samt för de andra gruppcheferna i avdelningsledningen, i analys- rapporterings- och beslutsarbetet. I avdelningsledning sitter förutom Chefen för Försäljning Privat Produkt SAK och Produktcontroller: 4 gruppchefer inom Försäljning Privat Sak, Operativt ansvarig för proaktiv försäljning samt Gruppchef trafikledning. I Produktcontrollerns uppgift ingår även viss analys och uppföljning till Skadechefen.

I rollen som Produktcontroller ingår ansvar för analys och rapportering av
• resultat, budget, prognos och uppföljning i kärnaffärerna inom sakförsäkring privat
• effektivitet av försäljning och service inom olika kanaler
• tariffutveckling och prissättning
• kundutveckling och kundlönsamhet
• uppföljning av risk och skadeärenden

Produktcontrollern ansvarar för att genom omvärldsbevakning och lönsamhetsanalys av befintligt nedbrutet försäkringsbestånd, löpande se över prissättningsargumenten och prisnivåerna, samt lägga fram väl underbyggda argument och förslag på nya beräkningsmetoder.
I avdelningsledningen har Produktcontrollern en viktig uppgift att tillsammans med övriga gruppchefer utveckla Sakaffären och bidra till gemensamma mål.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande samt flerårig erfarenhet från Sakförsäkringsbranschen. Du har arbetat med affärsanalys eller business control och har även erfarenhet från prissättningsprocessen samt beräkning av risk inom Sakförsäkring. Därtill har du ett stort intresse för digitalisering, marknadsutveckling och nya trender.

Som person ser vi att du är analytisk, driven och målinriktad och gillar att ta ett helhetsperspektiv på verksamheten. Du ser till sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar efter detta. Du har god pedagogisk förmåga, är duktig på att göra framställningar ur olika perspektiv och trivs med att sammanställa, analysera och presentera ekonomiska data. Utöver detta är du en prestigelös person som arbetar bra med andra människor och drivs av att proaktivt utveckla verksamheten. Du måste vara en god kommunikatör och behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Om oss
Länsförsäkringar Stockholm är försäkringsbolag, bank, och fastighetsförmedling under ett och samma tak som ägs av kunderna och kan koncentrera sig helt på deras bästa. Med ett av branschens starkaste varumärken arbetar Länsförsäkringar varje dag för att ge människor ekonomisk trygghet och en enklare tillvaro. För att jobba hos Länsförsäkringar måste du vilja hjälpa människor och vara genuint intresserad av hur kunderna har det, och vilka utmaningar de står inför. Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar Stockholm med Amendo Executive Search. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Caroline Ekman tel: 0767 75 91 27.

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar Stockholm
http://www.lansforsakringar.se/stockholm/om-oss/
Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb