Senior Projektledare Modellutveckling - Handelsbanken

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 februari 2017
Stängs
den 9 mars 2017
Kontakta
Christina Singelman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om jobbet
Handelsbankens centrala riskkontrollfunktion ansvarar för att väsentliga kreditrisker identifieras. Man beräknar bankens kapitalkrav och kapitalbehov för kreditrisker och rapporterar det till koncernledningen, Finansinspektionen, EBA, ratinginstitut m.fl. Vidare ansvarar man för att utveckla och vårda bankens modeller för kapitalkravsberäkningar för kreditrisk (IRK-modeller). Avdelningen består av totalt 30 medarbetare fördelade på tre grupper: Rapportering, Modellering och Validering samt stab. I dessa tjänster ges möjlighet att arbeta i en kreativ och stimulerande miljö under en spännande fas i bankens utveckling på kreditriskområdet. Man blir en del av en grupp bestående av mycket kompetenta medarbetare som arbetar med ett brett spektrum av frågor. Området är komplext och stimulerande och det finns stora utvecklingsmöjligheter, både inom gruppen och inom den Oberoende Riskkontrollen som helhet. Oberoende Riskkontroll består av totalt 65 medarbetare inriktade på de olika riskslagen kreditrisk, finansiell risk och operativ risk.

Arbetsuppgifter
I denna roll ingår man i en grupp om 10 medarbetare som arbetar med att bygga modeller för att beräkna bankens kapitalkrav för kreditrisk, stresstestmodeller och modeller för Economic Capital. Det är en spännande miljö med många likasinnade kollegor som brinner för sitt uppdrag. Man rapporterar till chefen för kreditriskmodellering. Personen vi söker kommer att driva modellprojekt kring kreditrisk från start till mål, självständigt och i mindre grupp bygga modeller i SAS och författa ansökningar till Finansinspektionen. Ett djupt intresse för modellering är en förutsättning. Det är viktigt att man tar ett stort eget ansvar för att utveckla bankens arbete med modellutveckling.

Vem är du?
Vi söker dig som har högre akademisk examen som ingenjör alternativt inom matematik eller statistik. Du bör ha minst tre års relevant erfarenhet av arbete med modellering eller validering, gärna inom kreditriskområdet. Vi ser gärna att du har arbetat med IRK och med liknande frågor hos en annan finansiell aktör. Du bör ha djup kunskap och ett genuint intresse för att utveckla bankens arbete inom kreditriskområdet. Vi söker dig som är analytisk, teknisk samt kommunikativ med en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Christina Singelman, Researcher 073 421 79 87 eller Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070 471 5903.

Om företaget
Handelsbanken har verksamhet i 23 länder utanför Sverige. Antalet anställda i Handelsbanken är närmare 11 500 personer. Handelsbanken präglas av en starkt decentraliserad struktur och beslutsvägarna är därför korta. Detta arbetssätt gör det möjligt för våra medarbetare att själva påverka sitt arbete och sin karriär inom banken.

Liknande jobb

Liknande jobb