CFO till Lammhults Design Group

Plats
Lammhult
Annonserat
den 9 februari 2017
Stängs
den 2 mars 2017
Kontakta
Christina Cajtoft
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som CFO på Lammhults Design Group medverkar du till att göra en redan framgångsrik internationell koncern inom tidlös inredning ännu starkare. Du arbetar verksamhetsnära och deltar aktivt i allt från lönsamhetsförbättring och styrning till affärsutveckling. Koncernen har en uttalad förvärvsstrategi och du kommer vara delaktig i förvärvsprocesser samt i integrationsarbete där koncernens arbetssätt ska implementeras i de nya bolagen. En viktig del i rollen är att tillsammans med redovisningschef stötta dotterbolagen vid kvartals- och årsbokslut och budgetarbetet. Du hjälper också respektive bolags VD och ekonomifunktion med relevanta analyser. Vidare kommer du att ansvara för uppdateringar avseende Investor relations, arbeta med uppföljning, budget och prognosarbete samt bidra till utveckling av rutiner och verktyg för att successivt förbättra rapportering, uppföljnings- och styrningsmodeller. Du rapporterar till Lammhults Design Groups koncernchef. Placeringsort för tjänsten är vårt kontor i Lammhult dock med täta besök på våra sex bolag.

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet som CFO, Controller och/ eller ekonomichef i en koncernstruktur. Troligen har du verkat i något tillverkande bolag och har erfarenhet av börsmiljö. Du har en grundförståelse för redovisning men ditt huvudsakliga intresse ligger i analys som kopplas mot affärsutveckling och att verksamheten drivs framåt. Det är viktigt att du tycker om att arbeta verksamhetsnära och med koppling mot tillverkande industri. För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av att analysera och utvärdera bolag ur ekonomisk synvinkel samt genomfört förvärv. Du har också erfarenhet av att arbeta aktivt i styrelserummet. Vi utgår ifrån att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som är självgående, målfokuserad och lojal med en väl utvecklad analytisk förmåga och mycket god förståelse avseende koppling affär och ekonomi. Du har lätt för att organisera, strukturera samt att se komplexa affärssammanhang. Vidare är du kommunikativ, prestigelös, driven och trivs i en organisation där du har stor möjlighet att påverka och bidra till verksamhetens utveckling. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig ett kvalificerat arbete med stora möjligheter att påverka och forma din egen roll och tillsammans med ledningen forma koncernens framtid.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin eller Christina Cajtoft på 036- 330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida genom att registrera din CV och koppla din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan senast den 2 mars.

Lammhults Design Group
Lammhults Design Group förvärvar, utvecklar och driver långsiktigt möbel- och inredningsföretag i norra Europa. Koncernen är ledande inom design och utvecklar produkter i nära samarbete med flera av marknadens främsta formgivare. Koncernen består av två affärsområden med tio varumärken. Lammhults Design Group har flera kända varumärken såsom Lammhults, Abstracta, Ragnars, Morgana, Fora Form, Ire, Voice, BCI, Schulz Speyer samt Eurobib Direct. Under 2016 uppgick koncernens omsättning till 826 MSEK och antalet anställda var 420 personer. Lammhults Design Groups B-aktie är noterad på Nasdaq OMX Nordiska Börs, Nordic Small Cap.

Liknande jobb

Liknande jobb