Business Development Manager sökes till Senvion i Västerås

Rekryterare
Plats
Västerås
Annonserat
den 10 februari 2017
Stängs
den 12 mars 2017
Kontakta
Sophie Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsuppgifter och tjänsten
Till vår uppdragsgivare Senvion söker vi nu en driven och kompetent Business Development Manager till deras skandinaviska kontor i Västerås. Som Business Development Manager får du ta dig an en utmaning där du kommer att spela en betydande roll för att öka försäljningen på den svenska och nordiska marknaden. Du blir en del av ett framgångsrikt team i en organisation som har en stark tillväxt inom förnybar energiproduktion - vindkraft.

Som Business Development Manager kommer du att ansvara för att identifiera affärsmöjligheter hos befintliga och nya kunder. Du kommer genom proaktivt arbete och tillsammans med övriga i säljteamet positionera Senvion inför upphandlingar av stora vindkraftsprojekt. I rollen har du ett nära samarbete med medarbetare i Västerås, Edinburgh och Hamburg. Du rapporterar till Head of Sales. Tjänsten är placerad i Västerås men arbetet innebär resor till kunder runt om i norden samt till Senvions kontor i Tyskland och Skottland.

I rollen ingår bland annat:

• Kartlägga dina kunder och bygga långsiktiga relationer för att därigenom säkerställa att kommande affärsmöjligheter har god chans att leda till kontrakt
• Genomföra kundbesök för att säkerställa att Senvion är väl representerat och att våra produkter och tjänster är välkända hos potentiella kunder
• Leda framtagning av offerter för vindkraftverk samt serviceavtal tillsammans med medarbetare i ditt offertteam
• Förhandla och teckna kontrakt med fokus på att säkerställa hög kvalitet i kontrakten och lönsamhet i projekten
• Ett nära samarbete med övriga avdelningar inom Senvion för att säkerställa kvalitativa och effektiva säljprocesser.

Erfarenhet, utbildning och person
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du är utbildad ingenjör och har flerårig erfarenhet av komplex försäljning inom energibranschen, gärna inom vindkraft. Du bör även ha teknisk förståelse inom området för att framgångsrikt kunna sälja in våra produkter och tjänster. Vi ser också att du har erfarenhet av förhandlingar samt att du känner dig trygg med att bearbeta större kunder och avtal. Vidare ser vi gärna att du har arbetat med budget och mål och således triggas av att leverera goda resultat.

Då Senvion är ett internationellt företag ser vi att du talar och skriver obehindrat på svenska likväl som på engelska. Har du ytterligare språkkunskaper ses det som meriterande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker en engagerad och självständig person med intresse för att driva och utveckla komplexa affärer. Du är förtroendeingivande och trygg i dig själv och trivs med att vara en representant för bolaget och dess produkter. För att trivas i rollen är det viktigt att du är strukturerad och ordningsam och vi ser att du även har en god ekonomisk förståelse och ett långsiktigt perspektiv i det du gör. Sist men inte minst har du en stark servicekänsla och triggas av nöjda kunder och att leverera goda resultat.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Senvion med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen nedan. Vid frågor vänligen kontakta Sophie Karlsson på 08- 120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Företaget
Senvion is one of the leading manufacturers of wind turbines, with both on and offshore wind turbines in its portfolio. Senvion stands for innovative solutions and high quality products, coupled with a strong customer focus. Senvion’s head office is located in Hamburg and our Swedish operations are located in Västerås and Bromölla. We are also expanding in Norway with our projects. Senvion globally has about 4,000 employees.

Liknande jobb

Liknande jobb