Ekonomichef till bolag med 4 400 MSEK i intäkt och en komplex balansräkning

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 februari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Kontakta
Magnus Westerfalk
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och utveckla redovisningsarbetet i ett av Europas ledande kollektivtrafikföretag? Nu söker Keolis Sverige AB en driven Ekonomichef till huvudkontoret på Kungsholmen i Stockholm.

DIN ROLL
Som Keolis nya Ekonomichef får du en nyckelroll i en stor internationell koncern. Du rapporterar direkt till Ekonomidirektören och är chef över fem medarbetare. Du ansvarar för löpande redovisning och bokslut, investeringar, leasing, kassaflöde, NWC och intern kontroll. Bolaget har en leasingportfölj överstigande 1 500 MSEK. Det betyder att bolaget både är personal- och kapitalintensivt vilket ställer krav på ekonomichefens kompetens och intressebredd.

Nära koppling till Business Control och Löneavdelning samt mycket kontakter med verksamheten, som är spridd i stora delar av landet, är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

  • Bokslutsprocessen och all löpande redovisning för de legala enheterna Keolis Sverige AB och Commuter Security Group AB.

  • Månatlig rapportering i enlighet med IFRS till franska moderbolaget för fyra legala enheter i rapporteringssystemet Magnitude (BO Finance).

  • Implementera redovisningsstandards. Närmast på tur är IFRS 15 och IFRS 16.
  • Personalansvar med arbetsledning.

  • Systemförvaltning för ekonomisystemet.

  • Löpande dialog och kontakter med Keolis externa revisorer.

  • Årsredovisningar, skatteberäkningar och deklarationer.

  • Utveckling av befintliga och skapande av nya processer inom framförallt redovisning.

  • Ansvara för internkontroll rörande redovisning.

DIN KOMPETENS
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande erfarenhet av att arbeta med redovisningsprocessen i sin helhet, gärna med en bakgrund inom revision. Du har mycket god förståelse för siffror och mycket goda kunskaper i redovisningsregler. Du har arbetat med IFRS och K3 och det är meriterande om du även har vana av investeringar. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Att vara Ekonomichef på Keolis är både utmanande och utvecklande. För att lyckas behöver du vara förbättringsdriven, ha mycket energi och kunna leverera i ett högt tempo. Då det ingår personalansvar behöver du vara intresserad av att utveckla medarbetare och vilja utvecklas själv. Då denna tjänst innebär många olika kontakter behöver du vara positiv, social och kommunikativ.

VAD ERBJUDER KEOLIS DIG?
Keolis erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett företag som bidrar till samhällsnytta och hållbar utveckling, i ett företag som värdesätter och tillvaratar de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Då Keolis är ett stort företag som verkar i en framtidsbransch, kan vi erbjuda en trygg och stabil anställning med kollektivavtal, förmånsportal, fri läkarvård, friskvårdsbidrag och utvecklingsmöjligheter. För rätt person finns det goda möjligheter till karriärutveckling inom koncernen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt.

SÅ ANSÖKER DU
Välkommen att registrera din ansökan i form av ett CV och ett personligt brev. Sista ansökningsdag är 2017-02-28. Urval kan komma att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Patrik Åberg, Ekonomidirektör, på tfn: 070-727 47 66

Magnus Westerfalk, Rekryterare, på tfn: 08-519 021 53

Jonas Kemi, Facklig representant för Unionen, på tfn: 070-602 67 74

Patrick Holvander, Facklig representant för Akademikerföreningen, på
tfn: 070-342 79 43

Keolis Sverige är ett helägt dotterbolag till den internationella kollektivtrafikkoncernen Keolis Group. Vår affärside är att genom lokalt anpassad och hållbar stadstrafik skapa värde för resenärerna, samhället och ägarna. I Sverige är vi 6 000 medarbetare och vi finns i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Dalarna, Värmland, Östergötland och Närke. Keolis är ett av Europas ledande kollektivtrafikföretag med verksamhet i 15 länder på fyra kontinenter. Keolis erbjuder ett komplett utbud av lokalt anpassade och hållbara lösningar för kollektivtrafik.

Liknande jobb

Liknande jobb