CFO till Arctic Paper Grycksbo

Plats
Grycksbo
Annonserat
den 10 februari 2017
Stängs
den 6 mars 2017
Ref:
SE-11856
Kontakta
Agneta Tunbark
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomistyrning och effektivisering i internationellt bolag

Vid Arctic Paper i Grycksbo arbetar ca 350 personer. Vi är väl positionerade på vår marknad och är först i världen med en innovativ och unik produkt för digitaltryck som tar oss in i en kraftigt växande nisch. Vi går nu in i en offensiv och investeringstung fas som skapar förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling av verksamheten.

Rollen som CFO innebär det övergripande, operativa ansvaret för vår totala ekonomifunktion. Huvuddelen av det löpande arbetet handläggs av dina fem kompetenta medarbetare, men visst arbete med årsbokslut, rapportering och analyser liksom ansvaret för budget och prognoser, likviditetsstyrning samt valutasäkringar & finansiering ligger på CFO. Kontakterna med HK i Polen är omfattande. CFO utgör ett viktigt stöd till brukets övriga funktioner inom ekonomi- och finansfrågor.

CFO rapporterar till VD och ingår i den exekutiva bruksledningen och deltar även i bolagets styrelsemöten.

Vi söker en förändringsorienterad och kompetent CFO med höjd och skärpa, ett gott ledarskap och ett  tydligt verksamhetsintresse och naturligtvis industriell erfarenhet, gärna från större bolag. Det är viktigt att CFO har ett genuint intresse av att i aktiv dialog med VD och övriga medarbetare vilja medverka till att driva den fortsatta positiva utvecklingen av bolaget.

Välkommen till ett gediget företag med tydligt affärsfokus och entreprenörsanda!

Registrera din ansökan via www.mercuriurval.com (ref. nr SE- 11856) snarast och senast den 6 mars. För eventuella frågor är du välkommen att kontakta Agneta Tunbark, Mercuri Urval, tel 019 – 19 68 11.

ARCTIC PAPER S.A. är en av de ledande tillverkarna av högkvalitativt grafiskt finpapper i Europa. Bolaget producerar bestruket och obestruket träfritt papper för kvalitetsmedvetna kunder som tryckerier, bokförlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappersdistributörer och förpackningsföretag. Produktportföljen inkluderar välkända varumärken som Amber, Arctic, G-Print och Munken.

I bolaget finns tre pappersbruk: Arctic Paper Grycksbo och Arctic Paper Munkedal i Sverige samt Arctic Paper Kostrzyn i Polen. Omsättningen är ca 6 mdr per år. Pappret som produceras säljs i huvudsak genom 14 av bolagets egna försäljningskontor i Europa. Arctic Paper S.A. är noterat på börsen i Warsawa sedan oktober 2009 och sedan december 2012 på NASDAQ i Stockholm.

Liknande jobb

Liknande jobb