Controller till HSB Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 februari 2017
Stängs
den 12 mars 2017
Kontakta
Lou Sjöholm Mineur
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tjänsten som controller på centrala ekonomi- och finansfunktionen spänner över samtliga delar inom moderföreningen HSB Stockholm och HSB Stockholm koncernen. Du arbetar självständigt med uppföljning och analys av ekonomiska mål och nyckeltal, men också tillsammans med ekonomifunktionen vad gäller budgetarbete, bokslut, prognoser mm. Tillsammans med chefer, controllers och medarbetare i verksamheten bygger du upp rapporter och uppföljningsrutiner. Du är ansvarig för sammanställning av den ekonomiska månadsuppföljningen för moderföreningen och koncernen, samt samverkar med VD-staben avseende verksamhetsuppföljningen och i utvecklingen av processer och rutiner. I tjänsten ingår även utveckling och förvaltning av vårt verktyg för planering och verksamhetsuppföljning Hypergene. Du rapporterar direkt till chefen för Koncernstöd vVD för HSB Stockholm och ingår som specialist i avdelningens styrgrupp.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot ekonomistyrning eller redovisning. Du har minst 5 års erfarenhet av liknande roll och är van att hantera stora datamängder. Vidare behärskar du Excel på en hög nivå samt har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Controller ser vi att du är självständig, analytisk och noggrann. Du har ett utpräglat siffersinne och är van att arbeta på ett strukturerat sätt. Du har också en vilja att kontinuerligt utveckla och förbättra. Vidare kräver rollen att du är kommunikativ och pedagogisk samt trivs att arbeta mot flera kontaktytor i organisationen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar HSB Stockholm med SJR AB. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster via www.sjr.se.
Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lou Sjöholm Mineur 0766-47 16 17. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
HSB är ett av landets största bostadsföretag. Organisationen ägs av ca 550.000 medlemmar, med syfte att skapa ”det goda boendet”. HSB Stockholm, är den största regionala HSB-föreningen med 360 anställda, har 150 000 medlemmar, bl a 500 bostadsrättsföreningar med drygt 80 000 lägenheter i sexton av kommunerna i Stockholms län. Föreningen äger också ca 3 700 egna hyreslägenheter i ett fastighetsbestånd till ett värde om ca 6,7 miljarder. I det regionala produktionsbolaget HSB Bostad nyproduceras årligen ca 800 lägenheter, huvudsakligen bostadsrätter. I det nationella bolaget HSB ProjektPartner AB bedrivs bl a en bosparverksamhet med ca 150 000 sparare i samverkan med Swedbank. HSB Stockholm är en ekonomisk förening som befinner sig på en konkurrensutsatt marknad. På kooperativ grund verkar vi för fem kärnvärderingar; Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan. ETHOS ska genomsyra vår verksamhet som medlemsägd organisation.

Liknande jobb

Liknande jobb