Redovisningschef till Byggmax

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 februari 2017
Stängs
den 27 mars 2017
Kontakta
Christina Fredriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som redovisningschef leder du ett team med sju medarbetare, rapporterar till CFO och har ett nära samarbete med övriga tre gruppchefer på ekonomiavdelningen som består av 30 personer. Tjänsten är ny då den befintliga redovisnings- och controllergruppen delas i två med anledning av koncernens expansiva utveckling. Placering är på Byggmax huvudkontor i Solna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Leda och utveckla redovisningsgruppen
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Koncernkonsolidering, kassaflöde och kvartalsrapportering
  • Ansvara för myndighetsrapportering (inkomst- och skattedeklarationer och moms)
  • Moms – och skattefrågor
  • Årsredovisningar
  • Kontaktperson mot revisorer och myndigheter
  • Kontinuerligt arbeta med förbättringsarbete enligt LEAN
  • Driva utrednings- och effektiviseringsprojekt inom ansvarsområdet

Vi söker dig med 5-10 års erfarenhet från redovisning i medelstort till större bolag, gärna i en transaktionstät och snabbrörlig verksamhet. Du har erfarenhet av att leda personal, exempelvis som redovisningsansvarig eller redovisningschef. Du kan koncernredovisning, har goda kunskaper i Excel och är van användare av affärssystem.

För att trivas på Byggmax är det viktigt att du är prestigelös och lösningsinriktad, och känner ett ansvar för verksamheten som helhet. Som ledare är du trygg och trivs i en operativ roll där du jobbar nära verksamheten och får leda och utveckla såväl processer som människor. Du är en engagerad, flexibel person som tycker om ett högt tempo och är duktig på att skapa struktur, även i en föränderlig miljö. Inte minst så vill du ha roligt och skapa glädje på jobbet!

Hos Byggmax får du vara med på en resa i ett framgångsrikt tillväxtbolag och arbeta i en platt och informell organisation där du har stora möjligheter att påverka och göra skillnad.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se med CV och personligt brev senast 27 februari. Vid frågor, kontakta Christina Fredriksson 0702-715140.

Byggmax säljer byggvaror av hög kvalitet till ständigt låga priser. Vi har idag 140 butiker och hade 2016 en omsättning på 5,2 miljarder kronor. Vi har expanderat kraftigt i Sverige, Norge och Finland de senaste åren och har gått från ettrig uppstickare, till att nu vara en av Sveriges tre största byggmaterialkedjor. Ständiga förbättringar och löpande effektivisering har tillsammans med Byggmax förändringsbenägna företagskultur gjort bolaget till ett av branschens lönsammaste. Vi är en ung organisation med positiv framåtanda. Byggmax har de senaste två åren förvärvat Buildor AB samt Skånska Byggvaror och är sedan juni 2010 noterade på Nasdaq Stockholm. För mer info: www.byggmax.se

Liknande jobb

Liknande jobb