MFEX Mutual Funds Exchange söker en Accounting Assistant med vilja att utvecklas

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 februari 2017
Stängs
den 12 mars 2017
Kontakta
Gustav Kendel
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är ditt nästa jobb på en stor och internationell aktör inom fondhandel? Drivs du av entreprenörskap, högt tempo och kontinuerlig utveckling i en personalgrupp där stämningen och glädjen är hög? Då kan detta vara en passande tjänst för dig! 

Om tjänsten
SW söker nu en driven Accounting Assistant till MFEX Mutual Funds Exchange, som behöver förstärkning på sin ekonomiavdelning. Du kommer att ingå i ett team och arbeta med bland annat

-      Bokföring och avstämningar

-      Hantering av inkommande fondprovisioner

-      Rapportering av fondprovisioner till kund

-      Intäkts- och kostnadsanalyser, likviditetsanalyser mm

Du kommer även att vara behjälplig i det löpande arbetet på ekonomiavdelningen, innefattande bland annat fakturering, leverantörsfakturor, delaktighet vid bokslut samt utlägg och reseräkningar. Du hanterar regelbundet internationella kontakter eftersom vi finns representerade i Stockholm, Umeå, Singapore, Frankrike och Schweiz.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med start omgående. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Du kommer att komma in i ett glatt och härligt gäng som drivs av entreprenörsanda och utveckling, och som samtidigt sätter stor vikt på social samvaro och glädje på arbetsplatsen. Vi sitter i inbjudande och moderna lokaler i hjärtat av Stockholm.    

Lämplig bakgrund
Vi tror att du som söker har relevant högskoleutbildning, gärna inom ekonomiområdet, samt ett par års erfarenhet av arbete som redovisnings- eller ekonomiassistent. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom finansiella tjänster, exempelvis inom bank, fond- eller värdepappersbolag, men detta är inget krav.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, och det är meriterande om du även har kunskaper i franska. Du har god Excelvana och god allmän systemvana. Det är även meriterande om du tidigare arbetat i Navision.

Som person tror vi att du är stresstålig, fokuserad, öppensinnad och drivs av att ha många sociala kontakter. Du kan arbeta i ett högt tempo och är initiativtagande, du gillar att ge service och brinner för möten med människor.

Vi är ett internationellt företag med fokus på tillväxt och utveckling, och vi drivs av en entreprenörsanda och arbetsglädje. Om du är likadan tror vi att du kommer att trivas hos oss! 

Viktig information
Ovanstående är en rekrytering med anställning hos MFEX Mutual Funds Exchange. I denna rekryteringsprocess samarbetar MFEX Mutual Funds Exchange med SW. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan utsatt datum. Ta chansen och ansök idag! Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Kendel, 08-407 55 57.

Om företaget
MFEX är oberoende experter på global automatiserad fonddistribution. Vi erbjuder en komplett lösning för fondhandel, volymprovisioner och fondinformation. Banker och andra distributörer av fonder använder MFEX för att enkelt och kostnadseffektivt handla fonder globalt. Med en enda oberoende motpart blir administrationen och den operativa risken mindre, transaktionskostnaderna lägre och inhämtning av volymprovisioner mer täckande. Via MFEX får man tillgång till världens största fondutbud med handel och fondinformation från de 750 fondbolag och 50 000 fonder som MFEX sammarbetar med. Fondbolag får enkelt tillgång till 90 distributörer i Europa och Asien. MFEX sköter även hantering av volymprovisioner med full transparens för både distributör och fondbolag. MFEX har bidragit till att öppna upp den europeiska fondmarknaden från att varit dominerad av ett fåtal aktörer till att idag bestå av en helt öppen arkitektur. MFEX fortsätter att bidra till fondmarknadens utveckling med större utbud, mer genomlysning, enklare fondflyttar och lägre kostnader genom moderna lösningar. MFEX har huvudkontor i Stockholm samt kontor i Umeå, Paris, Genève och Singapore.

Liknande jobb

Liknande jobb