Platschef till Nordkalks verksamheter i Ignaberga och Landskrona

Rekryterare
Plats
Ignaberga & Landskrona
Annonserat
den 13 februari 2017
Stängs
den 26 februari 2017
Kontakta
Jonas Karlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nordkalk söker en ny platschef för sina verksamheter i Ignaberga (Hässleholm) och Landskrona. Rollen som platschef innebär ett operativt ansvar att leda båda verksamheterna innefattande såväl brytning av kalksten som produktion i fabrik. Platschefen ansvarar för budget, personal, arbetsmiljö samt kvalitet. Du rapporterar till produktionsdirektören för Skandinavien. Rollen innefattar vissa resor till våra övriga produktionsenheter inom Skandinavien, mestadels inom Sverige men framförallt den dagliga verksamheten i Ignaberga och Landskrona och därför vi ser en lämplig bostadsort i mellersta eller västra Skåne.

En stor och viktig del av rollen är att självständigt leda produktionen av produkter baserade på bränd och släckt kalk i Landskrona och karbonatbaserade produkter i Ignaberga. Du ansvarar som platschef för alla produktionsområden från att råvaran lossas från fartyg eller bryts i det lokala kalkbrottet, till dess att den passerat tillverkningsprocesserna och produkterna lastats ut till kund. Du ansvarar för att utveckla säkerhets- & miljöarbetet, identifiera och planera för den långsiktiga råvarutillgången. I uppdraget ligger också att i samarbete med marknadsavdelningen och Nordkalks supportfunktioner utöka produktsortimentet, öka kvalitet och stabilitet i produktionen samt arbeta med en utökad automatisering av släckaren i Landskrona.

Rollen kräver att du trivs med och har lätt för att samarbeta, samt driver dina ansvarsområden kraftfullt och uthålligt. Du representerar ditt ansvarsområde internt och gentemot myndigheter och övriga externa kontakter. Rollen som platschef erbjuder utmanande arbetsuppgifter och förutsätter gediget ledarskap och en högt utvecklat känsla för ordning och reda. För att lyckas som platschef hos Nordkalk krävs att du ser möjligheter, har en god analytisk förmåga och hög egen drivkraft att skapa resultat. Du är en god förebild med förmågan att skapa relationer och motivera och vidmakthålla framgångsrika arbetssätt. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har lägst ingenjörskompetens och dokumenterad erfarenhet av ledande roll inom produktion, drift eller underhåll, gärna inom processindustrin alternativt kemi/geologi. Du har tidigare självständigt ansvarat för produktion eller underhåll men även för upprätthållande av ledningssystem. Vi tror att du kommer från ett mindre eller medelstort företag och har förståelse för flöden och vikten av interna och externa samarbeten. Du har goda kunskaper inom svenska och engelska, både i tal och skrift samt är van vid att arbeta i affärssystem och med administrativa uppgifter.

Låter det som en intressant utmaning?

Välkommen med ditt CV och personliga brev, via www.mercuriurval.com  (ref.nr SE-11861). Snarast dock senast 26 februari. Vid frågor kontakta Mercuri Urvals konsult Jonas Karlberg på 070-9496809.

Nordkalk är Nordeuropas ledande leverantör av kalkstensbaserade produkter. Vi erbjuder miljövänliga produkter för olika branscher, såsom cellulosa- och pappersindustrin, metall -och gruvindustrin, byggnadsindustrin och den kemiska industrin. Våra produkter bidrar till en bättre miljö genom rökgasrening, vattenbehandling och jordförbättring. Vi strävar för ett mervärde till våra kunder med mindre miljöpåverkan.

Nordkalk är en lokal leverantör med verksamhet på mer än 30 orter, huvudsakligen runt Östersjön. Företaget har ca 970 anställda varav 170 i Sverige. Nordkalk tillhör den finländska familjekoncernen Rettig Group.

Liknande jobb

Liknande jobb