Redovisningsspecialist till OKQ8

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 februari 2017
Stängs
den 10 mars 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Kategori
Redovisning
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och bygga upp Group Accounting-funktionen på OKQ8? Funktionen finns sen tidigare men vi behöver utöka och förstärka gruppen för att kunna hantera allehanda frågeställningar på ett proaktivt sätt.

Om tjänsten
Som Redovisningsspecialst kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkludera  

  • Redovisningsprojekt kring exempelvis nya produkter inom hela OKQ8s verksamhet.
  • Utveckling av redovisningsprinciper för koncernens olika redovisningsramverk (IFRS, K3 och danska redovisningsprinciper) inkl bedömning av hur nyheter på området påverkar koncern samt individuella bolag.
  • Uppföljning och vidareutveckling av processer och kontroller kring koncernens huvudsakliga processer samt mindre flöden, i samarbete dels med vårt shared service center och dels med andra delar av vår verksamhet.
  • Hantera diverse bokslutsrelaterade justeringar samt avstämningar.
  • Periodisk uppföljning och reglering av vissa av våra koncerninterna flöden kopplat till transfer pricing och SLAs.
  • Kvalitetssäkring av konsolideringar, årsredovisningar samt, tillsammans med vår skatteexpert, skattedeklarationer.
  • Andra typer av arbetsuppgifter och ansvarsområden som är aktuella på koncernnivå för OKQ8 Scandinavia så som nedskrivningstester, pensionsredovisning, säkringsredovisning, kontakt med revisorer.

Då även ansvaret för back-office för Treasury tillhör gruppen kommer vissa arbetsuppgifter på detta område ingå i rollen.

Group Accounting ska jobba med att driva utveckling av redovisning och intern kontroll inom OKQ8 Scandinavia-koncernen för att möjliggöra en effektiv och proaktiv organisation mot så väl digitalisering som framtidens krav från vår omvärld. Du kommer jobba tätt tillsammans med vår Head of Group Accounting.

Vi kan erbjuda en omväxlande tjänst som kommer att utvecklas i takt med att du växer in i rollen och organisationen. OKQ8 har ett Shared Service Center avseende bl.a. redovisning i Västerås som man kommer att ha nära kontakt med och stöd av. 

Lämplig bakgrund
Vi söker dig med en akademisk bakgrund inom redovisning och minst tre till fem års erfarenhet av en kvalificerad redovisning eller revision, vilket exempelvis kan ha inkluderat självständiga bokslut och årsredovisningar. Du söker en roll där du får jobba brett med ekonomi, du är nyfiken på att sätta dig in i vår verksamhet och vill arbeta konsultativt. Det är viktigt att du vill vara med på en förändringsresa inom vår grupp Group Accounting och bidra med idéer till hur vi kan öka både effektivitet och kvalité i leveranserna. Har du erfarenhet av eller intresse för internkontroll är det mycket meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av finansiell redovisning och IFRS.

Personliga egenskaper som efterfrågas är engagemang, noggrannhet och nyfikenhet och förmågor som värdesätts är problemlösning, analys och struktur.

Hos oss på OKQ8 värdesätter vi en kultur som präglas av öppenhet och ärlighet där kunden står i fokus, tillsammans med kompetens  och förmågan att leverera snabbt och smidigt. 

OKQ8 sitter i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Norrtull. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar OKQ8 med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att inkomma med din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ber dig att skriva din CV på engelska. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12.

Om företaget
OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Vi är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Våra värderingar är öppen och ärlig, kundfokus, kompetens, snabbt och smidigt, och de påverkar vårt dagliga arbete. Våra medarbetare har alla något unikt att erbjuda, och genom våra värderingar kan vi växa och utvecklas. Vi har cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse. Vi erbjuder bränsle, hög tillgänglighet och ett stort urval av bilrelaterade produkter samt färska livsmedel och 100 % rättvisemärkt kaffe. Vi arbetar aktivt med att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga bränslen och produkter. Läs mer om oss på www.okq8.se och www.q8.dk.

Liknande jobb

Liknande jobb