Enhetschef på finansiell infrastruktur

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 februari 2017
Stängs
den 23 februari 2017
Ref:
2017-00172
Kontakta
Kasper Roszbach
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SOM ENHETSCHEF FÖR FINANSIELL INFRASTRUKTUR på avdelningen för finansiell stabilitet leder du enheten och dess medarbetare. Du stakar ut övergripande inriktning och sätter mål, planerar, koordinerar och följer upp enhetens arbete tillsammans med dina medarbetare. Du ingår också i avdelningens ledningsgrupp och representerar Riksbanken i BIS Committee on Payments and Market Infrastructures. Enheten för finansiell infrastruktur övervakar den finansiella infrastrukturen och analyserar marknaden för betalningar i Sverige och omvärlden. Att den finansiella infrastrukturen och marknaden för betalningar fungerar väl är centralt för att upprätthålla den finansiella stabiliteten. Du kommer in i ett viktigt skede då mycket förändras på infrastrukturområdet som en följd av ny teknik och nya regleringar. På betalningsmarknaden pågår dessutom en strukturomvandling som medför att fler och fler betalningar sker elektroniskt.

VI SÖKER DIG SOM har lägst magisterexamen i nationalekonomi, finansiell ekonomi eller motsvarande universitetsutbildning och förmåga att analysera finansiell verksamhet med avseende på konsekvenser för finansiell stabilitet och samhällsekonomin i stort. Du har flerårig erfarenhet av arbete inom den finansiella sektorn samt djupa kunskaper om det finansiella systemet. Du har också erfarenhet av att arbeta internationellt och att leda och/eller koordinera projekt och grupper. Erfarenhet av att arbeta på eller samarbeta med myndigheter samt doktorsexamen inom relevant ämnesområde är meriterande. Du är mycket bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

SOM PERSON är du en skicklig och prestigelös ledare som har förmåga att inspirera och coacha medarbetare och team till goda insatser. Du är även analytisk, strukturerad och kreativ med mycket gott omdöme och du har en utomordentlig samarbets- och kommunikationsförmåga.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 28 februari 2017. Om du har frågor är du välkommen att ringa avdelningschef Kasper Roszbach tel. 08-787 08 23. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Enheten för finansiell infrastruktur (EFI) har bland annat till uppgift att identifiera och motverka strukturella sårbarheter i den finansiella infrastrukturen. En viktig del av denna uppgift är den löpande övervakningen av centrala betalnings- och avvecklingssystem. Dessa system utvärderas enligt internationellt utarbetade standarder. Enheten har också till uppgift att bevaka och analysera utvecklingen av betalningsinstrument och deras användning samt att ta fram policyförslag för att främja ett effektivt betalningsväsende. Enheten representerar Riksbanken internationellt inom olika forum. På enheten arbetar 10 personer.