Riksgälden söker kreditriskanalytiker

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 februari 2017
Stängs
den 5 mars 2017
Ref:
2017/178
Kontakta
Eva Cassel
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara del av ett dynamiskt team som arbetar med statliga garantier och utlåning?

Vi söker nu en kreditriskanalytiker till vår garanti- och kreditavdelning.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Som kreditriskanalytiker vid garanti- och kreditavdelningen kommer du att arbeta med att analysera och prissätta kreditrisker, samt att hitta lämpliga åtgärder för att begränsa statens risk. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till avdelningens omvärldsbevakning och den löpande vidareutvecklingen av analysmetoder.

Arbetet innebär kontakter med såväl statliga och privata företag som departement och andra myndigheter.

Erfarenhet, utbildning och person
Du har en akademisk examen inom ekonomi eller matematik/statistik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalificerad kreditriskanalys, exempelvis från ett ratinginstitut eller en kreditavdelning på en bank. Erfarenhet från arbete på någon annan myndighet eller inom regeringskansliet är också meriterande.

Vi söker dig som lockas av intellektuell stimulans, är kreativ och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. För att lyckas i rollen krävs ett analytiskt förhållningssätt, en vana vid att arbeta självständigt kombinerat med god samarbetsförmåga och en öppenhet för frågor av skiftande karaktär med kreditrisker i en mängd olika sektorer.

  • Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

Kontakt
Om du har frågor är du välkommen att ringa Eva Cassel, avdelningschef, 08 613 4751 eller 070 258 26 96

Ansökan
Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 5 mars 2017. Ange referens 2017/178

Urvalet av kandidater sker löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb