Key Account Manager till Knorr-Bremse Norden

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 februari 2017
Stängs
den 16 mars 2017
Kontakta
Peter Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Knorr-Bremse Group med huvudkontor i München, Tyskland, är en av världens ledande tillverkare av bromssystem för järnväg och kommersiella fordon. I över 110 år har företaget banat väg för utveckling, produktion, marknadsföring och service av toppmoderna bromssystem. Knorr-Bremse koncernen omsatte år 2015 drygt 5,8 miljarder Euro och är med sina totalt 24.000 anställda representerat i mer än 30 länder världen över med produktionsanläggningar, försäljningskontor och serviceställen.

Rail Vehicle Systems divisionen utrustar kollektivtrafikfordon såsom tunnelbana, lätta spårfordon samt godståg, lok, passagerartåg och höghastighetståg med avancerade produkter. Förutom kompletta bromssystem omfattar produktportföljen intelligenta entrésystem, VVS-system, extra strömförsörjningssystem, styrkomponenter, torkarsystem, plattformsdörrar, friktionsmaterial, förarassistanssystem och reglerteknik. Dessutom erbjuder Knorr-Bremse körsimulatorer och e-lärande system för optimal utbildning av tågpersonal.

Läs mer på www.knorr-bremse.com

Till verksamheten i Norden söker vi nu en driven Key Account Manager med tekniskt intresse 

Om tjänsten
Som Key Account Manager ansvarar du för komplex försäljning av Knorr-Bremses avancerade lösning mot kunder inom tågindustrin i de nordiska länderna. Key Account Manager driver hela processen från den initiala identifieringen av affären till order. Därefter ansvarar Key Account Manager för den kritiskt viktiga eftermarknadsrelationen med kunden och skapar därigenom förutsättningar för tilläggsförsäljning.

Kundunderlaget i Norden är avgränsat och alla aktörer är kända. Försäljningen sker på c-nivå och därtill är säljcyklerna långa vilket kräver uthållighet och mycket god förmåga att skapa uthålliga professionella relationer. Knorr-Bremse, med sin 112-åriga historia, vet att kvalitet, långsiktighet och gott affärsmannaskap vinner i längden.

Som Key Account Manger tillbringar du mycket tid hos kunderna. Du kan ha din utgångspunkt antingen från Knorr-Bremses verksamhet i Lund eller i Västerås. Du rapporterar till Försäljnings Direktören för Knorr-Bremse i Norden som utgår från Lund. Rollen innebär omfattande resande inom Norden. Räkna med minst 70 resdagar per år.  

Profil vi söker
Vi söker Dig som har dokumenterat goda resultat inom komplex försäljning av tekniska lösningar och kompontenter till industrin, både till privata och offentliga kunder. Du är van att driva långa säljprocesser på C-nivå och har erfarenhet av, och förstår hur, den viktiga eftermarknadsförsäljningen fungerar. Erfarenhet från tågindustrin är meriterande men inget krav. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta och verka inom ett globalt företag samtidigt som du bejakar den entreprenöriella anda som råder inom Knorr-Bremse. Du har generell teknisk kunskap kombinerad med ett starkt intresse för teknik.

Som person är du drivande, affärsmässig och uthållig. Du älskar försäljning och har mycket god förmåga att skapa långsiktiga professionella relationer. Du fungerar lika bra i team med kollegor som du har förmåga att organisera dig själv och din vardag – mot avslut i affären.

Rollen kräver flytande tal och skrift i engelska och minst ett nordiskt språk. Talar du dessutom tyska är det meriterande.

Vi på Knorr-Bremse kan erbjuda dig en utmanande roll inom ett marknadsledande globalt företag på frammarsch. Du får möjligheten att arbeta med kvalificerade produkter och stora spännande kunder i en internationell miljö.

Kulturen är affärsmässig och entreprenöriell. På Knorr-Bremse gillar vi människor med driv som visar framfötterna och dessa personer gillar oss.

Frågor och ansökan
Rekryteringen genomför i samarbete med Constatera Search & Interim AB. Om du har frågor kontakta gärna Partner/Rekryteringskonsult Peter Palmqvist, 070 570 82 82 peter.palmqvist@constatera.se

Ansök snarast, dock senast den 28 februari genom att bifoga CV och ansökningsbrev* via länken.

Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

*Svara gärna på följande två frågor i ditt ansökningsbrev; Varför är du intresserad av tjänsten och företaget? Vilka erfarenheter och egenskaper/förmågor som efterfrågas i annonstexten kan du tillföra?

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb