Volvo Powertrain i Köping söker Avdelningschefer

Plats
Köping
Annonserat
den 14 februari 2017
Stängs
den 26 februari 2017
Kontakta
Ulrika Matsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Volvo Group Trucks Operations söker flera Avdelningschefer till våra olika produktionsavsnitt På Volvo Group Trucks Operations i Köping bearbetas och monteras växellådor till lastbilar och tunga anläggningsmaskiner för flera av koncernens affärsområden. Anläggningen i Köping är stark i konkurrensen på världsmarknaden och genomför nu stora investeringar för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor, med en internationell, industriell miljö av världsklass. Här blir du en del av ett globalt och mångfacetterat team som arbetar med energi, passion och respekt för individen för att bli världsledande på hållbara transportlösningar.Anläggningen i Köping är också Transmissionscentrum inom Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production och det pågår ständigt utvecklingsarbete inom ramen för rollen som "Center of Excellence". Det arbetar idag ca 1400 personer vid anläggningarna i Köping.

Vill du vara med?

Bakgrund
Vi söker dig som vill ta dig an rollen som avdelningschef för något av våra produktionsavsnitt bearbetning, härdverk eller montering. Vi verkar i en mycket dynamisk och expansiv miljö och behöver dig som brinner för personalfrågor, förändringsarbete och som vill vara med och förbättra vår verksamhet!

Hur ser din arbetsdag ut?
Som avdelningschef ingår du i områdets ledningsgrupp och är den som leder och organiserar arbetet inom just din avdelning. Som personalansvarig för avdelningens medarbetare säkerställer du att arbetsmiljöarbetet bedrivs enligt gällande lagar och avtal. Du ansvarar även för övergripande bemanningsplanering och för att dina medarbetare har den kompetens som krävs för att klara områdets mål och leverans. Ditt ledarskap är tydligt förankrat i Volvos värderingar och ledarskapsvision för Köping. Du verkar för ett målstyrt arbete och för att arbetssätt och riktlinjer inom Volvo Production System tillämpas. Du bryter ned Volvos strategiska mål till team- och individnivå och bidrar kontinuerligt till utveckling av verksamheten. Med ditt engagerande ledarskap leder och coachar du ditt team i standardiserat arbete och förbättringsarbete med fokus på förlusteliminering.

Vem trivs här?
Vi söker dig som har teknisk eller administrativ utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper, gärna med inriktning mot producerande verksamhet. Tidigare erfarenhet av ledande positioner i industrin är starkt meriterande. Du har mycket goda språkkunskaper i både svenska och engelska och arbetar dagligen med Officepaketet. Vi ser gärna att du aktivt har arbetat med vedertagna förbättringsverktyg och Lean Production.

Inom ramen för ett situationsanpassat ledarskap har du intresse och förmåga att leda och utveckla team och individer mot uppsatta mål. För att kunna bidra i olika grupperingar och för att nå fram till och engagera din omgivning, är det viktigt att du har god självinsikt och personlig mognad, ett stort intresse för andra människor och att du är en förtroendeingivande och flexibel person med god kommunikativ förmåga. Utöver din goda samarbetsförmåga arbetar du effektivt och metodiskt även när arbetet är av mer självständig karaktär. Här kommer din goda prioriterings- och planeringsförmåga till användning samt ditt analytiska synsätt. Andra högt värderade egenskaper är förmågan att förbli lugn och konstruktiv i stressade situationer liksom förmågan att tänka nytt och kreativt.

Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.

Intresserad?
Låter det som ett arbete som skulle passa dig? Sök snarast, dock senast 26 februari 2017. Vi arbetar med löpande urval. Kom ihåg att till din ansökan bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar om vad som lockar med tjänsten och varför just du är rätt person. För mer information om tjänsten, kontakta någon av rekryteringskonsulterna Ulrika Matsson eller Johnny Gustafsson på telefon 020-15 18 18.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark, ett ledande internationellt rekryteringsföretag som finns på 14 orter med drygt 50 seniora konsulter i Sverige. Vi rekryterar top management, chefer och specialister till såväl privat som offentlig sektor. Vi har verksamhet i 13 länder och grundades 1980. Badenoch & Clark ingår i Adecco group, ett Fortune 500-bolag.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb