UC söker en Kravanalytiker

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 februari 2017
Stängs
den 16 mars 2017
Kontakta
Natalie Jacquet
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med på en tillväxt och moderniseringsresa av ett väletablerat och starkt varumärke?

Om tjänsten
Som kravanalytiker ingår du IT Business Management Kreditinformation. Ditt huvudsakliga fokus är att formulera tydliga krav som beskriver för utvecklare och annan IT-personal hur programvara, infrastruktur och andra IT komponenter bör utformas. Kravformulering sker utifrån framförallt verksamhetens, men även ITs förväntningar.

Kraven ska tydligt spegla verksamhetens behov, men ska också vara tydliga för systemutvecklare och andra delar av IT-verksamheten för att möjliggöra utveckling, drift och förvaltning på UC.

I rollen har du det övergripande ansvaret för framtagandet av krav i tilldelat projekt eller förändringsaktivitet. Du ser även till att kravdisciplinen och metoden utvecklas och förbättras.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Verksamhetsmodellering såväl utifrån affärens som ITs verksamhet
  • Förstå verksamhetens och ITs krav och dokumentera dessa på ett entydigt sätt med hjälp av lämpliga verktyg såsom User Stories, användningsfallsmodeller, informationsmodeller, regelbeskrivningar etc.
  • Stötta projekt- och förvaltningsledare med planering, tidsuppskattning och ledning av kravarbete
  • Förmedla och förtydliga krav till övriga projektmedlemmar
  • Utveckla kravdisciplinen så den möter UCs krav på kvalitet och effektivitet

Vem söker vi?
Vi söker dig som är analytisk då rollen kräver god förmåga att analysera verksamhetens behov samt hur detta påverkar den IT-lösning som blir en följd av kravställningen.

Vidare innebär rollen till stor del att agera gränssnitt mellan verksamhet, IT, projekt och kund på UC vilket kräver en mycket god kommunikatör samt förmåga att förankra beslut och förändringar. Erfarenhet av att arbeta med agila metoder är starkt meriterande likväl som en kreativ förmåga att förbättra förutsättningarna för en så effektiv kravprocess som möjligt.

I botten har du en Högskoleexamen eller motsvarande inom relevant område med minst 5 års arbetslivserfarenhet som kravanalytiker eller ifrån närbesläktade roller.

Det är även viktigt att du som person matchar våra värderingar – Värdeskapande, Ansvarsfulla och Passionerade!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar UC med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Seniorkonsult Natalie Jacquet 073-421 79 86 eller Researchkonsult Christina Singelman 073-421 79 87. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
UC AB är Sveriges ledande affärs- och kreditupplysningsföretag. I koncernen ingår även dotterbolagen UC allabolag AB, UC Affärsfakta AB, UC Marknadsinformation AB och UC Bostadsvärdering AB. UC ägs av de svenska affärsbankerna och våra cirka 300 medarbetare finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Med hjälp av marknadens mest kompletta kreditupplysningar, unika analyser och effektiva lösningar brinner vi för att hjälpa våra kunder att fatta säkra affärsbeslut och utveckla lönsamma kundrelationer. Idag används UC:s tjänster av såväl små som stora företag inom många olika branscher, offentlig sektor samt av privatpersoner. Vår vision innebär att vara delaktiga i alla de affärsbeslut som fattas på den nordiska marknaden.

Liknande jobb

Liknande jobb