Kommunchef - Båstads kommun

Rekryterare
Plats
Båstad
Annonserat
den 16 februari 2017
Stängs
den 5 mars 2017
Ref:
SE-11892
Kontakta
Marianne Malm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Omgivet av hav i tre väderstreck, med vacker natur och goda kommunikationer är Båstads kommun en modern idyll med fullskalig service. Vårt strategiska läge på Bjärehalvön med två järnvägsstationer, närhet till flygplats och motorväg gör oss dessutom till en attraktiv pendlingskommun och kreativ mötesplats för olika människor, erfarenheter och kompetenser.

Vår vision är att vara en förebild för ett friskt liv och hållbart entreprenörskap samt att attrahera människor som vill värna det sunda livet och utveckla kunskap, kultur och affärer.

Båstads kommun är en attraktiv arbetsgivare som strävar efter mångfald. Vår värdegrund bygger på professionalism, arbetsglädje och respekt. Genom samarbete och utveckling samt kompetenta och engagerade medarbetare, ger vi god service till våra medborgare.

Uppdraget:
Att vara kommunchef i Båstads kommun kräver förståelse för den lilla kommunens förutsättningar och utmaningar, med närhet till medarbetare, förtroendevalda och medborgare. Som kommunchef är du kommunens ledande tjänsteperson och har ansvaret för den kommunala förvaltningen samt är chef över verksamhetsområdeschefer och chefer på kommunledningskontoret.

Du är direkt underställd den politiska ledningen med ansvar för att politiska beslut verkställs. Särskilda fokusområden är att Båstads kommun ska vara en attraktiv kommun att leva, bo och verka i samt att vara välkomnande, professionell och tydlig samt ha en ekonomi i balans.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är en helhets- och relationsorienterad ledare med stort samhällsengagemang. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av att leda genom chefer samt en förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du har din bakgrund inom offentlig sektor, men även erfarenhet av privata näringslivet är meriterande. Du har erfarenhet av att driva förändringsprocesser med framgång och din utbildningsbakgrund är på högskolenivå. 

Som person är du tydlig och trygg i ditt ledarskap med en stor lyhördhet. Du har en stark tillit till andra människor, är relationsskapande och har ett kommunikativt och utåtriktat förhållningssätt. Du har förmåga att överblicka genom att ha ett tydligt strategiskt perspektiv.

Är du den vi söker?
Bifoga din intresseanmälan i form av cv och personligt brev via www.mercuriurval.se senast den 05.03.2017.

Upplysningar: Marianne Malm HR-chef 0431-774 91 eller Cecilia Franzen Rooth HR-specialist tfn 0431- 777 22.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Rökfri arbetstid tillämpas.

Professionalism, arbetsglädje och respekt – Båstads kommun är en kreativ plats för alla som vill utveckla, förändra och förbättra. Tillsammans känner vi stolthet över det vi gör och är öppna för omvärlden.

Liknande jobb

Liknande jobb