Analytiker till Pensionsmyndigheten, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 februari 2017
Stängs
den 2 mars 2017
Ref:
PSL 2017-22
Kontakta
Hans Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Pensionsmyndighetens analysavdelning ansvarar för utvärdering av pensionssystemets effekter för individ och samhälle. I vårt uppdrag ingår produktion och presentation av försäkringsstatistik, produktionsstatistik och den officiella statistiken. Syftet är bland annat att förse beslutsfattare, myndighetens tjänstemän samt, som ett långsiktigt mål, Sveriges alla pensionssparare och pensionärer med bra beslutsunderlag. Vårt mål är att vara expert inom pensionsområdet och en källa till kunskap hos vår uppdragsgivare, allmänheten och pensionsaktörer.

Myndighetens dataförädlings-, statistik-, kapitalförvaltnings-, analys- och aktuariefunktion är placerad på analysavdelningen. Nu söker vi ytterligare en analytiker till vår analysavdelning.

Arbetsbeskrivning
Som analytiker arbetar du med utvärdering och analys av enskildas pensionssituation och de spar- och försäkringsprodukter de omfattas av eller erbjuds. Den person vi söker ska arbeta med analyser, beräkningar, statistik samt prognoser till främst budgetunderlag och anslagsuppföljningar till regeringen.

Du medverkar också i arbetet med myndighetens och pensionssystemets årsredovisningar samt i arbetet med att utveckla och använda vår pensionsmodell för prognoser med ett långsiktigt perspektiv. Även ärendeprognoser kan ingå i arbetsuppgifterna.

Ytterligare en del av arbetet är att identifiera utvecklingsbehov och relevanta frågor för analyser och utvärdering. Detta då myndigheten både initierar egna projekt och arbetar på uppdrag av Regeringskansliet. I arbetet ingår även informationsinsatser internt och externt, och omvärldsbevakning inom det egna verksamhetsområdet.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen gärna inom finansiell ekonomi/ statistik/matematik/ försäkringsmatematik. Du har mycket goda och dokumenterade kunskaper inom analys- och utredningsarbete. Du har erfarenhet av att skriva rapporter och utredningar. Kunskaper i programmeringsspråk som R, SAS eller SQL är meriterande. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor.

Egenskaper
Du är analytiskt lagd, drivande med förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar. Du har lätt för att samarbeta, ingå i projekt och se helheter. Du är engagerad och pedagogisk i ditt sätt och kan med lätthet skapa förståelse för olika frågeställningar inom ditt ansvarsområde.

Eftersom mycket av arbetet kretsar kring siffror tror vi att du är en strukturerad och kvalificerad insamlare och sammanställare av data av olika slag. Det är viktigt att du är resultatinriktad, noggrann, flexibel och har god förmåga att strukturera ditt arbete och planera din tid eftersom det finns många deadlines under året. Samtidigt måste du acceptera att det finns en viss enformighet i många arbetsmoment. Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information
För mer information om tjänsten kontakta analytiker Hans Karlsson på 010-454 24 31 eller enhetschef Birgitta Bergman på 010-4542367.

Fackliga representanter är Sara Engeroth, Saco, 010-454 33 22 och Helena Blomkvist, ST, 010-454 28 53.

Välkommen med din ansökan!
Ange diarienummer PSL 2017-22 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare

Sista ansökningsdag
2017-03-02

Liknande jobb

Liknande jobb