Human Capital

Senior Compliance Officer till Intrum Justitia

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 februari 2017
Stängs
den 22 mars 2017
Ref:
TD/1427
Kontakta
Tobias Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en driven Senior Compliance Officer till Intrum Justitia Sverige för att utveckla och förvalta verksamhetens dataskydd i enighet med den nya dataskyddsförordningen. Huvudsyftet med Intrum Justitias Compliance-funktion är att verka för att Intrum Justitia följer de lagar och regler som gäller för den tillståndspliktiga verksamheten. I denna roll kommer du att arbeta med primär fokus på att säkerställa att Intrum Justitia håller högsta kvalité inom området för dataskydd och personuppgiftshantering. Intrum Justitia är väl förberedda på den nya dataskyddsförordningen som beräknas träda i kraft i maj 2018 och söker nu en erfaren person för att vidareutveckla, implementera och förvalta detta område. I rollen kommer man arbeta på Intrum Justitias kontor i Sickla (Stockholm), tätt tillsammans med Information Security Officer och övriga inom Intrum Justitias Compliance-funktion, tjänsten rapporterar direkt till Head of Legal & Compliance.

Din utmaning:
I denna spännande tjänst får du vara med och arbeta i ett entreprenöriellt bolag med en bra upparbetad struktur och stabil tillväxt. I din tjänst som Senior Compliance Officer ingår följande ansvarsområden:

Att ansvara för att personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt i organisationen och säkerställa att dessa frågor drivs i linje med dataskyddsförordningens nya lagar och krav. I rollen förväntas man delta i koncerngemensamma projekt kopplat till Compliance och då i synnerhet inom dataskyddsfrågor. I rollen som Compliance Officer ingår även att bevaka nya och ändrade regelverk inom området och hålla utbildningar för verksamheten samt medverka på relevanta nationella och internationella forum. Vidare förväntas man delta i gemensamma projekt som faller under Compliance-funktionen, som att kontrollera regelefterlevnaden i verksamheten, rapportera om bristande regelefterlevnad samt driva åtgärder för att hantera bristerna.

Din bakgrund:
För denna roll ser vi att du har minst 5 års erfarenhet av compliancearbete på exempelvis bank, försäkringsbolag, konsultbolag och/eller kreditmarknadsbolag, alternativt erfarenhet av intern- eller externrevision från den finansiella sektorn. Vi lägger även vikt vid din akademiska utbildning då gärna med jur.kand. eller annan relevant akademisk utbildning. En viktig del för att lyckas i rollen är även erfarenhet av personuppgiftsjuridiken som kommer att vara kärnan  i ditt arbete.

I rollen förväntas du arbeta delvis självständigt och driva förändringsprocesser varför erfarenhet av att just driva och implementera förändringsprocesser i större organisation är mycket meriterande. Som person ser vi gärna att du är kommunikativ, effektiv, social och har en god samarbetsförmåga då rollen även inbegriper att utbilda och kommunicera inom olika funktioner på Intrum Justitia. Vidare kräver arbetet utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i såväl svenska som engelska.

Om vår klient:
Som ett marknadsledande kredithanteringsföretag verkar Intrum Justitia som en katalysator för en sund ekonomi som underlättar kundernas affärsverksamhet genom tjänster som gör affärer smidiga, säkra och rättvisa. Intrum Justitia skapar ett genuint värde i näringslivet och samhället genom förståelse för människan – både när det gäller företagskunder, deras kunder och medarbetarna hos Intrum Justitia. Visionen är att vara ett mänskligt företag som erbjuder dessa finansiella tjänster med högt mervärde vilket även speglar den prestigelösa arbetskulturen hos bolaget tillsammans med en entreprenöriell anda som passar människor som vill framåt och utvecklas.

Intrum Justitia är Europas ledande företag inom Credit Management Services och erbjuder heltäckande kredithanteringstjänster, inklusive köp av fordringar, som ska bidra till att förbättra kassaflöde och lönsamhet för företagets kunder. Intrum Justitia grundades 1923 och har omkring 4 000 anställda i 20 länder. Koncernens omsättning uppgick 2016 till ca 6,1 miljarder kronor. Intrum Justitia AB är noterat vid Nasdaq Stockholm sedan 2002. Intrum Justitia har en unik möjlighet att göra skillnad i sin ledande position på marknaden. Med inblick och kunskap hjälper Intrum Justitia företag att få betalt för de varor och tjänster de säljer. Intrum Justitias kompletta utbud av kredithanteringstjänster med allt från kreditvärdering till att driva in skulder hjälper europeiska företag att förebygga skulder och effektivisera kredithandel från början till slut.

Din ansökan:
Vill du bli en del av Intrum Justitias spännande utveckling? Vänligen sänd då din ansökan redan idag till careers@humancapital.se med referens TD/1427, intervjuer sker löpande. För frågor kring tjänsten vänligen kontakta Tobias Danielsson på 070-777 48 31 eller Mikael Schmidt på 070-415 85 13.

Liknande jobb

Liknande jobb