Finansiell börskunnig skribent sökes till en kommunikationsbyrå

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 februari 2017
Stängs
den 24 mars 2017
Kontakta
Ron Cohen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen att arbeta med att skriva såväl redaktionella texter som pressmeddelanden, kvartalsrapporter och annan finansiell information riktad till marknaden. Vidare kräver rollen att du hanterar ett självständigt arbete samt du kan samarbeta med projektledarna i olika uppdrag. Du kommer att ingå i ett team med andra skribenter som du kommer bolla mycket med gällande text och innehåll. Samtidigt är arbetet utvecklande med regelbunden kontakt med Laikas kunder och partners, och du kommer att slipa dina kunskaper i samband med löpande research och faktagranskning. Artiklarna kommer främst att handla om ekonomi och finans.

Du kommer att arbeta i en kreativ och utvecklande miljö med högt i tak och har möjlighet att snabbt erhålla ansvarsfulla uppgifter. Som medarbetare på Laika kommer du att bli en del av ett framgångsrikt och entreprenörsdrivet företag med god sammanhållning och utmärkta framtidsutsikter.

Den vi Söker
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning. Särskilt meriterande är skriverfarenhet samt kunskap om kommunikation. Vi tror att du har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet och att du kanske har någon av följande yrkesmässiga bakgrunder;

  • Journalist med erfarenhet av ekonomi/finans
  • Copywriter på PR/kommunikationsbyrå inriktning ekonomi
  • IR-konsult med mycket stor vana att uttrycka sig i skrift
  • Skribent/copywriter med erfarenhet av finans

Du kan snabbt sammanfatta en komplex uppgift i kortfattad och begriplig text. Du behärskar det engelska språket väl. Du är noggrann och har förmågan att snabbt sätta dig in i nya ämnesområden. Det är viktigt att du kan arbeta i ett högt tempo och kan hålla många bollar i luften.

Du har god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete och dina tidigare erfarenheter har gjort dig van att bemöta och arbeta med kunder. Som person är du prestigelös och social och har inga problem med att kommunicera och samarbeta med andra, såväl internt som externt.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpandes och i denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan + CV skickas till Ron Cohen ron.cohen@sharprecruitment.se

För ytterligare information samt frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Ron Cohen på +46 73 518 51 88

Om företaget
Kommunikationsbyrån Laika Consulting, med rötter inom finansbranschen, söker nu efter en skribent med goda kunskaper inom såväl redaktionell kommunikation som ekonomi/finans.

Laika Consulting arbetar med rådgivning inom kommunikation, affärsutveckling, investerarrelationer och publikationer. Kunderna är bl.a. börsnoterade bolag, banker, fondbolag, försäkringsbolag och kapitalförvaltare m.m.

Liknande jobb

Liknande jobb