Vi söker en Förbundsjurist till Plåt & Ventföretagen

Rekryterare
Plåt & Ventföretagen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 februari 2017
Stängs
den 24 mars 2017
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
I rollen som förbundsjurist ingår juridiskt arbete av löpande karaktär i form av utredningar och processer i domstol. Du arbetar dagligen med löpande rådgivning inom områdena arbetsrätt och eventuellt entreprenadrätt. Du företräder förbundet och medlemsföretag vid förhandlingar, lokala som centrala, domstolsprocesser samt i kollektivavtalsförhandlingarna.  Du leder självständigt kollektivavtalsförhandlingar för tjänstemannaavtalet och du skall kunna vid behov, träda in i rollen som chefsjurist/förhandlingsjurist. Centrala uppdrag av branschkaraktär kan ingå. Du rapporterar direkt till VD och chefsjuristen leder det dagliga arbetet.

Resor förekommer i begränsad utsträckning.                  

Vem är du
Du har en jur kand och minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete innefattande processvana från t ex advokatbyrå, domstol eller arbetsgivarorganisation. Har du dessutom erfarenhet från förhandlingsarbete är det meriterande.

Arbetet är omväxlande och stimulerande och ställer mycket höga krav på självständighet, driv och engagemang. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt varför vi söker en förtroendeingivande person som har lätt för att samarbeta med andra, är lösningsorienterad och har ett diplomatiskt sätt. Som person är du ansvarstagande, serviceinriktad, prestigelös och utåtriktad. Du måste också ha lätt för att formulera dig väl i tal och skrift.

Du erbjuds
Du erbjuds ett arbete som är varierande och utmanande och där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Du erbjuds en tjänst på en trivsam, prestigelös arbetsplats där alla arbetar mot ett gemensamt mål och där det är en trivsam stämning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på kontoret i centrala Stockholm.

Låter detta som din nästa utmaning? Vänligen skicka ansökan med CV, personligt brev och betyg via www.jurek.se. Vi tar gärna in din ansökan så snart som möjligt, intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766 331440.

Om verksamheten
Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för plåtslageri, ventilation och stål- & lättbyggnad. Vi verkar inom ramen för Svensk Näringsliv och har 950 medlemsföretag. Organisationen finns på fem orter och har 18 anställda. Din arbetsplats blir huvudkontoret som ligger centralt beläget i vackra lokaler på Kungsbroplan 1. Som arbetsgivarorganisation ger Plåt & Ventföretagen medlemmarna råd och stöd i arbetsgivarfrågor och i förhandlingar med våra fackliga motparter. Plåt & Ventföretagen tecknar branschens kollektivavtal och är en medlemsorganisation i Svenskt Näringsliv.

Liknande jobb

Liknande jobb