Försäljningschef Sverige till Colart

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 februari 2017
Stängs
den 26 mars 2017
Kontakta
Lotta Belfrage Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Försäljningschef Sverige
- till världsledande leverantör av konstnärsmaterial

Colart Sweden AB är den nordiska grenen av Colart-koncernen; världens största tillverkare av konstnärsfärger och relaterade produkter. Flera av de främsta varumärkena inom detta segment – Winsor & Newton, Liquitex och Lefranc & Bourgeois – ingår i Colart. Colart har försäljning i mer än 120 länder och omsätter ca 2 miljarder SEK. Colart-koncernen har sitt huvudkontor i London, och ingår i Lindengruppen, ett familjeföretag som omsätter ca 7.5 miljarder SEK. Läs mer på www.colart.se

Om tjänsten
Försäljningschef Sverige ingår i företagsledningen och leder ett nationellt säljteam som bearbetar kunder och säljer Colarts kvalitativa och välkända produkter inom konstnärsmaterial. Kunderna är butikskedjor, distributörer och konstnärsbutiker. Uppdraget är primärt operativt till sin karaktär och omfattar att planera, leda och själv aktivt delta i arbetet i relation till nya och befintliga kundrelationer. Uppdraget omfattar försäljningsansvar på den svenska marknaden. Målsättningen är att genom säljaktiviteterna bidra till företagets fortsatta tillväxt genom att utveckla befintliga kundrelationer och att utöka etableringen av kundrelationer bland flera välkända butikskedjor och distributörer samt att skapa intresse på marknaden för nya produkter.  Försäljningschefen har ett nära samarbete med samtliga funktioner inom bolaget.

Tjänsten är en heltidstjänst och är placerad i Stockholm city.

Profil vi söker
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av säljledande arbete inom FMCG, gärna med produkter från välkända varumärken. Du har dokumenterat goda försäljningsresultat och har erfarenhet av att skapa effektiva kundrelationer bland både befintliga och nya kunder. Du har erfarenhet av personalansvar och är en uppskattad ledare. Du har erfarenhet av att arbeta i en dynamisk och driven miljö. Vi ser gärna att du har säljledarerfarenhet från ett mindre nischföretag som framgångsrikt har lyckats att etablera sig som leverantör hos stora distributörer och/eller butikskedjor. Intressanta erfarenheter kan vara som Kategorichef, Säljchef, Försäljningschef, KAM eller motsvarande inom FMCG.

Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person kan du beskrivas som en mål- och resultatinriktad ”doer” med egen drivkraft. Du är ambitiös och har en stor vilja att göra affärer. Du är struktured och noggrann har god förmåga att samarbeta och kommunicera.

Ansök
Vid frågor kontakta rekryteringskonsulterna Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373 eller Peter Palmqvist, 070-570 82 82. Ansök snarast, dock senast 26 mars 2017 via www.constatera.se eller genom att skicka in CV och ansökningsbrev till lotta.belfrage-palmqvist@constatera.se 

Urval och intervjuer sker löpande.  

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb