Marknadschef till Irisgruppen

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 februari 2017
Stängs
den 26 mars 2017
Kontakta
Lotta Belfrage Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Irisgruppen är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna i syfte att nå egen försörjning. Vårt mål är att realisera drömmar! Irisgruppen ingår i den norska utbildningskoncernen Anthon B Nilsen Utdanning (ABNU). Irisgruppen består av de fyra bolagen Iris Sverige, Iris Hadar, Medlearn och Competens Utbildning och är utbildningskoncernens största verksamhet med en omsättning kring 430 MSEK med ungefär lika många anställda på ca 80 orter runtom i Sverige. Läs gärna mer på www.irisgruppen.se.

Om tjänsten
Nuvarande chef för marknadsområdet inom Irisgruppen går vidare inom koncernen till en övergripande kommunikationsroll för utbildningsverksamheten. Därför söker vi nu en ny Marknadschef till Irisgruppen.

Vi söker en engagerad och driven person som vill vara med och bidra till koncernens fortsatta tillväxt och utveckling. Som Marknadschef ansvarar du i samverkan med verksamheten för framtagande och genomförande av Irisgruppens marknadsplan. Du har budget- och resultatansvar för marknadsbudgeten och leder ett team på fyra personer. Tjänsten är i huvudsak på taktisk och operationell nivå med inslag av strategiskt arbete.

Vi erbjuder en utvecklande Marknadschefs-roll hos ett ledande utbildningsföretag med tillväxtfokus. Irisgruppen är en aktör som lyckats kombinera sitt historiska arv med en sund affärsmässighet, till nytta för individ och samhälle. Hos oss kommer du att arbeta i en verksamhet som är starkt präglad av utveckling och våra värderingar; kvalitet, passion och resultat.

Tjänsten är på heltid och är placerad vid Irisgruppens huvudkontor på Sveavägen i centrala Stockholm. Resor inom landet förekommer i tjänsten.

Arbetsuppgifter
I rollen som Marknadschef kommer du att arbeta med marknads- och kommunikationsfrågor för samtliga varumärken inom Irisgruppen; Iris, Medlearn och Competens. Du ansvarar för att arbetet på marknadsavdelningen sköts effektivt och ändamålsenligt och arbetar innovativt för att nå ut till såväl befintliga som nya kundgrupper via effektiva kanaler. Inom ditt ansvarsområde ligger också effektiv kundservice i valda kanaler. Tillsammans med ditt team och utvalda personer i verksamheten ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning av samtliga kommunikationsaktiviteter inom Irisgruppen.

I dina arbetsuppgifter ligger ansvar för:

  • Utveckling och uppföljning av marknadsplan och budget i samverkan med Verksamhetschefer och andra intressenter.
  • Genomförande och uppföljning av marknadsaktiviteter och kampanjer i fysiska och digitala kanaler.
  • Egna och externa, digitala och sociala kanaler – struktur och redaktionellt innehåll.
  • Utveckling och förvaltning av effektivt marknadsmaterial.
  • Proaktivt PR-arbete.
  • Kundservice i valda kanaler.
  • Utvecklande samarbete med HR avseende internkommunikation och Employer branding.
  • Kontinuerlig utveckling av marknadsfunktionen och kommunikationsprocessen.

Vi söker
Vi söker dig med några års erfarenhet som Marknadschef från tjänsteföretag. Du har erfarenhet av budget-, resultat- och personalansvar samt har dokumenterat goda ledaregenskaper. Du har gedigen erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med marknadsföring i fysiska och digitala kanaler inklusive sociala medier. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning i marknadsföring och/eller kommunikation. Erfarenhet av arbete med marknadsförings- och kommunikationsfrågor mot Irisgruppens målgrupper är meriterande.

Som person är du en lagspelare med mycket energi och engagemang. Du har ett stort intresse för digital marknadsföring och trivs i en roll där du får utveckla, påverka och vara kreativ. Du är en mycket duktig skribent och formulerar med lätthet texter till olika målgrupper. Du har också förmåga att hitta berättelser i organisationen och sprida dem i olika kanaler. Du har stor erfarenhet av kampanjdrivet arbete. För dig är det självklart att följa upp, mäta och utvärdera resultatet av marknadsinsatserna. För att trivas hos oss på Irisgruppen bör du vara en person som uppskattar och driver utveckling, har förmåga att hantera perioder med hög belastning samt är prestigelös och flexibel. Du bör också ha ett brinnande intresse för arbetsmarknadsfrågor såsom mångfald, integration och utbildning samt ett starkt samhällsengagemang.

Frågor och ansökan
I den här rekryteringen har Irisgruppen valt att samarbeta med Constatera Search & Interim. Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsulterna Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373 eller Peter Palmqvist, 0705-708 282.

Ansök senast 26 mars 2017 genom att skicka in CV och ansökningsbrev via www.constatera.se eller maila till lotta.belfrage-palmqvist@constatera.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb