Pålitlig Ekonomichef till OmniProcess AB, Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 februari 2017
Stängs
den 26 mars 2017
Kontakta
Casper Båge von Sivers
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du trygg inom hela redovisningsflödet och söker dig mot en ny utmaning? Upplever du att du saknar möjligheten att få arbeta med analys och prognos, samtidigt som du har kvar ansvar över redovisning? OmniProcess söker en ekonomichef som kommer att ansvara för bolagets redovisnings- och bokslutsprocess. Som ekonomichef kommer du att arbetsleda ekonomifunktionen som består av en kollega och driva arbetsflödet. OmniProcess är ett jordnära bolag med en mycket hög trivsel. OmniProcess tillhör den välrenommerade Addtech-koncernen och i rollen som ekonomichef sker även rapportering direkt till Addtech. Du kommer att rapportera till VD och din arbetsplats är OmniProcess kontor i Solna Strand.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Ekonomichef:

  • Ansvar över löpande redovisning (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Ansvar över koncernredovisning och koncernrapportering till Addtech
  • Momsredovisning och valutahantering
  • Analys och uppföljning
  • Skattedeklarationer och rapportering till skatteverket
  • Arbetsledaransvar för ekonomiavdelningen
  • Orderhantering och inköpsfrågor
  • Ta fram underlag för statistik

Kvalifikationer och erfarenhet
För att fungera i rollen som ekonomichef bör du ha minst 5-7 års erfarenhet av att ha ansvarat över en redovisnings- och bokslutsprocess. Du har högskoleexamen inom ekonomi/redovisning eller motsvarande. Du har kommit i kontakt med koncernredovisningsfrågor och har troligen rapporterat mot ett moderbolag i tidigare tjänst. Har du tidigare arbetat i M3/Movex är detta en fördel. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa hos OmniProcess är du en person som vill arbeta hands-on och tycker om att arbeta i en varierad roll med både högt och lågt. Du vill arbeta med likasinnade i ett omtänksamt och glatt team där alla hjälps åt där det behövs. Du är flexibel och van att prioritera var du ska lägga din insats. Du är ansvarstagande och tycker om att arbeta med projekt som kan ligga utanför ekonomiområdet. Du är van att arbeta mot deadlines och kan identifiera flaskhalsar i arbetsflödet.

Placeringsort: Stockholm

Om OmniProcess AB
Med mer än 400 års samlad erfarenhet erbjuder OmniProcess helhetslösningar uppbyggda kring fältinstrument och analysutrustning till den svenska processindustrin. Produkter från världsledande leverantörer i kombination med kunskap om kundernas situation och applikationer. OmniProcess har 28 medarbetare och finns på 7 orter runt om i Sverige, är en effektiv organisation och har som mål att alltid ge våra kunder maximerad trygghet. Vi samarbetar med välkända varumärken inom svensk processindustri (LKAB, Sandvik, TetraPak, Perstorp, ABB, Alfa Laval, SSAB m.fl.) OmniProcess ingår i AddTech-koncernen som tillsammans omsätter 4,5 MRD SEK.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar OmniProcess med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Casper Båge von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb