Standardiseringschef - Swedish StandardsInstitute

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 februari 2017
Stängs
den 26 mars 2017
Kontakta
Åsa Wikström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi erbjuder dig med gedigen erfarenhet som chef på ledningsgruppsnivå och med teknisk inriktning en möjlighet att vidareutveckla den svenska standardiseringsmarknaden som har stor potential.

SIS samarbetar med företag och organisationer inom både privat och offentlig sektor, som satsar på att delta i standardiseringsprojekt på nationell, europeisk eller global nivå. Standardisering stärker företags konkurrenskraft, underlättar handel och export och bidrar till stor samhällsnytta. Den viktigaste drivkraften för våra kunder är att stärka sin konkurrenskraft, arbeta mer effektivt, få ut innovationer på marknaden, förbättra kvaliteten på sina produkter och sin verksamhet och utöka sina branschnätverk. Vi arbetar aktivt med att påverka på europeisk och global nivå och vi har en stark ställning i de internationella organisationerna CEN och ISO.

Vi befinner oss i ett expansivt skede och vårt fokus de närmaste åren är att ytterligare öka affärsnyttan för våra kunder inom näringslivet och den offentliga sektorn. Vi behöver därför en chef som vill driva vårt erbjudande genom att anpassa och vidareutveckla både vår affär och organisation till dagens digitaliserade informationssamhälle.  

Ditt uppdrag
I rollen som standardiseringschef ansvarar du för vår kärnverksamhet som består av cirka 100 medarbetare. Din verksamhet arbetar med att utveckla standarder inom hela samhällssektorn och driver idag runt 300 svenska arbetsgrupper med deltagare från näringsliv, myndigheter/offentlig sektor och organisationer. Verksamheten är uppdelad i 9 olika affärsområden med varsin chef som rapporterar till dig. Avdelningen omsätter ca 120 Mkr om året.  Du har budgetansvaret, redovisar resultat och rapporterar till VD.

Vi vill få fler i samhället att upptäcka nyttan med vårt erbjudande och hur vi på SIS bidrar till ökad affärs- och samhällsnytta. Du har en avgörande roll för att vi ska nå dit. Du ska leda, samordna och utveckla standardiseringsorganisationen, verksamheten och arbetssätten. I det utåtriktade perspektivet är det viktigt att du kan förstå och strategiskt identifiera viktiga behov i samhället. Du kommer att representera SIS i flera sammanhang inom ISO och CEN och strategiskt bevaka svenska intressen där. Tjänsten innebär därmed en del resor internationellt. Du ingår i SIS ledningsgrupp som utformar gemensamma riktlinjer för att vi inom SIS ska nå vår vision att bli världens bästa standardiseringsorganisation.

Din bakgrund
Du har akademisk bakgrund, sannolikt teknisk sådan, och gedigen erfarenhet av ledarskap inom näringslivet. Du har förstås erfarenhet av och förståelse för vikten av gemensamma överenskommelser, såsom standarder och du har arbetat genom strategiska nätverk.

Du är van att utveckla affärer i konkurrensutsatt verksamhet, inom industri, export eller motsvarande affärsdrivande verksamhet, gärna i en större verksamhet. Vi vill också att du har minst tio års dokumenterad erfarenhet av organisations- och affärsutveckling. Du har arbetat i  ledningsgrupper tidigare och vet hur man framgångsrikt styr verksamhet genom andra chefer, även i förändring. Digitalisering är en central del av arbetet och du har erfarenhet och intresse för utveckling i en sådan riktning.

Som person är du energisk och drivs av att vara med och påverka och utveckla. Du stimuleras av att tänka i nya banor och har ett strategiskt perspektiv på utveckling av organisation och affär.

Du är organiserad, relationsskapande och kan ställa krav lika självklart som du kan uppmuntra. Du brinner för det du gör och du är mycket resultatorienterad.

SIS erbjuder
På SIS får du ansvar för att leda och utveckla en strategisk och affärskritisk verksamhet.

Du får också 170 kunniga och trevliga kollegor som omsätter ca 270 Mkr om året och arbetar i centralt belägna lokaler vid Torsplan i Stockholm. Vi verkar för en arbetsplats med lika rättigheter och möjligheter för alla och vi eftersträvar en jämställd arbetsplats med mångfald.

Vi har bestämt oss för att bli världens bästa standardiseringsorganisation. Vill du följa med oss på resan och bli vår nya kollega?

Välkommen med din ansökan!
Du är välkommen med din ansökan senast den 26 mars. Dina ansökningshandlingar ska innehålla CV och ett personligt brev. Ansökan görs via vår hemsida http://www.sis.se/innehall/om-sis/Jobba-hos-oss/

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Åsa Wikström, 08-555 521 29 eller asa.wikstrom@sis.se.

Läs mer om oss på http://www.sis.se/innehall/om-sis/

Liknande jobb

Liknande jobb