Compliance Officer och Jurist till Första AP-fonden

Rekryterare
Första AP-fonden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 februari 2017
Stängs
den 30 mars 2017
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta som Compliance Officer och jurist. Du arbetar nära chefsjuristen och verksamheten i övrigt. Du rapporterar direkt till fondens chefsjurist och ingår i ett team som består av tre jurister.

Som Compliance Officer arbetar du med att identifiera och värdera compliancerisker. Du kontrollerar löpande och följer upp regelefterlevnaden i verksamheten. Du ger verksamheten råd och stöd om de regelverk som gäller för fondens verksamhet. Du informerar om samt implementerar nya/förändrade gällande lagar, föreskrifter, allmänna råd, branschregler och interna regler. Vid ev incidenter rapporterar du direkt till ledningsgrupp och styrelsen.

I din roll som jurist arbetar du främst med affärsrelaterad juridik, framförallt olika typer av avtal. Du ger juridiskt stöd och rådgivning, deltar i förhandlingar och avtalsskrivningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a bestå av att:

 • Analysera hur fonden påverkas av såväl svenska som internationella regelverk
 • Tillse att verksamheten implementerar regelverken i tillämpliga delar
 • Tillse att nödvändiga policyer och riktlinjer är upprättade och finns tillgängliga
 • Proaktivt stödja fondens verksamhet avseende regelefterlevnad bland annat i upprättandet av policydokument, riktlinjer och instruktioner
 • Genom internutbildning och diskussioner bidra till en sund kultur och ett etiskt förhållningssätt
 • Identifiera, bedöma och följa upp risker och bristande regelefterlevnad i verksamheten
 • Vara kontaktperson i frågor som rör regelefterlevnad mot myndigheter, motparter och övriga AP-fonder
 • Kontrollera och rapportera regelefterlevnaden
 • Hantera allmän bolagsjuridik med fokus på olika typer av avtal (t ex konsultavtal, ISDAs, CSAs etc)

Vem är du
Du har en svensk juridisk högskoleexamen eller motsvarande. Du har cirka 2-5 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från myndighet, advokatbyrå, bank eller bolag gärna med inriktning mot bank och finans. Det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande för denna tjänst är:

 • God regelverkskännedom inom finansbranschen
 • Erfarenhet av arbete med inriktning compliance
 • Utlandserfarenhet och/eller arbete med utländsk rätt

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta strukturerat, noggrant och flexibelt. Som person har du gott omdöme, hög integritet och en god kommunikativ förmåga. Du är van vid att arbeta självständigt och är duktig på att prioritera. Du levererar med hög kvalitet och löser problem på ett effektivt sätt. Du är en lagspelare, har god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt sätt.

Du erbjuds
Du erbjuds en utmanande roll med intressanta arbetsuppgifter hos en modern arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare. Rollen innebär många kontaktytor internt och externt och du kommer att komma i kontakt med några av de mest komplexa regelverk som finns och låta dig utmanas.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Uittomäki på Jurek Rekrytering & Bemanning, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se och ska innehålla CV, personligt brev och betyg från högskolan. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi emotser din ansökan snarast.

Om verksamheten
Första AP-fonden är en av fem AP-fonder som säkerställer stabiliteten i det svenska inkomstpensionssystemet. Genom långsiktiga investeringar och medarbetarnas professionella arbete säkrar Första AP-fonden positionen som en pensionsförvaltare i världsklass. Fonden förvaltar tillgångar till ett värde av 311 miljarder kronor (2016) i en global portfölj bestående av aktier, räntebärande värdepapper och alternativa investeringar. Vårt uppdrag är att, med väl avvägda finansiella risker, uppnå högsta möjliga avkastning och därmed bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension för nuvarande och framtida pensionärer.

Liknande jobb

Liknande jobb