Sales Director North

Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 mars 2017
Stängs
den 31 mars 2017
Ref:
SE-10216
Kontakta
Ingvild Solheim Bobek
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Säljchef Stockholm och norra Sverige med ansvar för offentlig sektor

Vår uppdragsgivare expanderar i Sverige och utökar sin organisation med en Sales Director för en av sina säljkanaler i Sverige med fokus på offentlig sektor. Placeringsort är Stockholm.  

Du rapporterar till VD i Sverige, är delaktig i den svenska ledningsgruppen och får stort eget ansvar. Du och din säljorganisation har en tät dialog med nyckelunder och du arbetar målinriktat med att ta reda på och påverka kundens investeringsplaner. Bredden i ditt säljansvar är stor. Du ansvarar för en säljorganisationen som består utav 5 drivna distriktsansvariga säljare som finns utspridda med hemmakontor i Stockholm och norrut.  

Ditt fokus är att via tät dialog och relationsbyggande med beslutsfattare inom offentliga myndigheter skapa ökad marknadsandel och merförsäljning. Införsäljningsprocessen kan variera från ett par veckor till flera år. För att understödja din organisation i säljprocessen så har koncernen en välutvecklad global säljmodell där du även får effektiva IT-verktyg till din hjälp.  

Du är en utåtriktad och proaktiv person som redan idag har ett stort kontaktnät gällande beslutsfattare inom offentlig sektor i Stockholms stad. Du är en duktig relationsbyggare och har lätt för att umgås med olika typer av människor. Du är stark och trygg i ditt ledarskap och brinner för att strategiskt driva affären vidare. För att bli framgångsrik som säljchef hos vår uppdragsgivare är det avgörande att du arbetar strategiskt och med en hög energinivå med fokus på implementering av koncernens tillväxtplaner.  

Vi tror du har flera års erfarenhet av att leda försäljning till offentlig sektor och har ett stort kontaktnät inom olika förvaltningar i Stockholm. Din säljledarerfarenhet kan komma från flera branscher t ex från kontorsmöbler, IT, kopieringsmaskiner, management consulting, facility management eller liknande. Det viktigaste är att du har vana av att utveckla lösningar anpassat till dina kunders behov. Du är van att använda IT-verktyg som en naturlig del av din säljvardag.  

Tror du att du har vad som krävs? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig.  

Sök tjänsten så snart som möjligt, intervjuer sker löpande, via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-10216). Frågor besvaras av Mercuri Urval, Ingvild Solheim Bobek, 040-669 75 85, och Erik Bodin, 08-506 45060. 

Vår uppdragsgivare är ett svenskt säljbolag som ingår i en större internationell koncern som är  världsledande inom sin bransch. Med flera hundra medarbetare, egna försäljningsbolag i flera länder samt distribution till ännu fler länder, tillverkas produkter av högsta kvalitet för offentliga miljöer. Bolaget har höga målsättningar och tillväxtstrategi.

Liknande jobb

Liknande jobb