Styrelseordförande till Erik Thun AB

Rekryterare
Plats
Lidköping
Annonserat
den 2 mars 2017
Stängs
den 19 april 2017
Kontakta
Eva Andersson Jensen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Deltid

Företaget står inför ett generationsskifte och som styrelseordförande förväntas du ha gedigen erfarenhet av arbete med dessa frågor. Man lägger stor vikt vid att en ordförande stöttar ledningen i ledarskaps- och organisationsfrågor samt är ett bollplank och coach för VD och vVD. Att verka för Erik Thuns ägardirektiv, vara länken mellan ägare och styrelse samt löpande informera styrelsen om verksamheten är också viktigt.

Du behöver inte ha expertkompetens från branschen men däremot ha intresse av att vilja bli engagerad i näringen samt ha förståelse för hur omvärlden påverkar företaget.

Vi söker dig som sannolikt har akademisk utbildning och ett brett kunnande om företagande.

Du är en erfaren person som har arbetat i ledande positioner gärna i ägarlett familjeföretag med stark företagskultur. Du kan lika väl vara styrelseproffs som operativ VD/ ledare.

Meriterande för rollen är även bank- och finanserfarenhet, då det är positivt med kunskaper om investeringar, placeringar, förvärv och avyttring.

Som person är du ödmjuk och trygg i ditt ledarskap. Du förstår och passar in i Erik Thuns familjeföretagskultur. Du har kommunikativ förmåga samt är strategisk, strukturerad och analytisk. Du är mer vägledande än styrande och ser till att alla kommer till tals. Att bidra till att beslut verkställs och genomförs är också av stor vikt. Och att du leder styrelsearbetet långsiktigt och framtidsinriktat ser vi som en självklarhet.

Det som attraherar dig med det här uppdraget är att värna Erik Thuns långsiktiga arbete med lojala kundrelationer och starka företagskultur samt att vägleda i det viktiga arbetet med generationsskiftet.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till www.maquire.se senast den 19 mars. Om du har frågor välkommen att kontakta Eva Andersson Jensen, 076 338 80 03 eller Åse Torbjär Granath, 076 338 87 97.

Om företaget
Erik Thun AB är ett familjeföretag i tredje generationen, där rederiverksamheten har varit kärnan sedan starten 1938. Som konglomerat har man alltid varit öppna för nya branscher och idag bedriver företaget även verksamhet inom flyg och livsmedelsindustri. Långsiktigt arbete i nära relation med kund är en av framgångsfaktorerna. En kontinuerlig anpassning till kundernas behov och en strävan att minimera miljöpåverkan och resursanvändning bidrar till företagets positiva utveckling.

Erik Thun har byggt världens två första torrlastfartyg som drivs av LNG (naturgas) och har för närvarande fem LNG drivna tankfartyg och två torrlastbåtar i beställning.

Man är också en drivande part i projektet ”Inland waterways” där inre vattenvägar i Sverige är ett miljövänligt alternativ med stor potential att avlasta infrastruktur för väg och tåg. Koncernen omsätter ca 1,5 miljard och har ca 600 anställda, varav 30 personer arbetar på huvudkontoret i Lidköping.

Läs mer på www.thun.se