AML Compliance Officers till Swedbank AML Compliance

Rekryterare
Plats
Sundbyberg
Annonserat
den 2 mars 2017
Stängs
den 26 mars 2017
Kontakta
Johan Larsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Brinner du för frågor kopplade till penningtvätt, terroristfinansiering och finansiella sanktioner? Som ett led i bankens arbete mot Penningtvätt satsar vi nu på att stärka upp Swedbank AML Compliance, läs mer och se hur du med din kompetens kan bidra till vårt långsiktiga arbete.

Uppdragsbeskrivning

Vi söker flera Compliance Officers till AML Compliance. Vårt uppdrag är att ge VD och styrelse en tillförsäkran att verksamheten drivs enligt gällande regler och vi gör detta bl.a. genom råd och stöd, granskning och utbildning. Inom AML Compliance arbetar vi med frågor som rör penningtvätt, terroristfinansiering och finansiella sanktioner, alla tre områden som varit i starkt fokus både internt och externt under flera års tid.  Med planerad ny lagstiftning till följd av implementering av det 4:e penningtvättsdirektivet under 2017 och stor aktivitet i frågorna generellt, såväl på nationell som på internationell nivå, går vi med all säkerhet en spännande framtid till mötes.

Exempel på uppgifter som du kan komma att utföra:

 • granskningar och stickprov
 • juridisk analys och dokumentation
 • råd och stöd i regelverksfrågor
 • ta fram och hålla utbildingar

Vi vill att du har en juristexamen och arbetslivserfarenhet inom AML eller Juridik inom finansbranschen.  Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt på både svenska och engelska. För att trivas i rollen krävs att du är analytisk och noggrann, har ett eget driv, integritet och att du tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor i och utanför gruppen. 

För den här rollen kan du tidigare ha jobbat inom/med:

 • Kundkontakt
 • Risk
 • Compliance
 • Juridik
 • Intern Revision

Möjliga nästa karriärsteg efter det här jobbet är:

 • Andra Compliancetjänster, breddning eller specialisering
 • Risk
 • Juridik
 • Internrevision

Varför jobba hos mig? – Johan Larsson, rekryterande chef

Jag trivs otroligt bra med mitt jobb och jag hoppas att det märks. Jag är mer än generalist än specialist och bra på att delegera ansvar då jag har ett stort förtroende för mina medarbetare. Tyvärr är jag inte alltid tillräckligt insatt i detaljer och det kan gå väl snabbt emellanåt. Därför är det tur att gruppen består av mycket kompetenta specialister som har djup kompetens inom vårt område. Jag har arbetat på Swedbank under snart 7 år och har under de senaste 3 åren arbetat inom Compliance. Tidigare har jag arbetat i kontorsrörelsen i olika roller. Jag förväntar mig att mina medarbetare alltid gör sitt bästa och ber om hjälp och hjälper andra när det behövs. Självklart förväntar jag mig att man lever bankens värderingar i vardagen och att man har roligt på jobbet. 

Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vill du veta mer?

Rekryterande chef, Johan Larsson, TF Chef AML Compliance,+46 70 623 47 35.

Fackliga ombud: Märta Eklund Finansförbundet, +46 8 58 59 20 18. Jan Otta Akademikerföreningen, +46 8 58 59 28 70.

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!


... visa mer information

Liknande jobb

Liknande jobb