Business Controller till Coop

Rekryterare
Plats
Solna
Annonserat
den 2 mars 2017
Stängs
den 1 april 2017
Kontakta
Gustav Emthén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

businesscontroll

Vi söker nu en driven och ambitiös Business Controller inom affärsområdet Inköp & Kategori. Du fungerar som business partner åt Coops Inköp & Kategorifunktion. Du kommer att vara ansvarig Business Controller för kategori Färska varor och kommer tillsammans med Kategorichef och affärsansvariga utveckla Coops Inköp & Kategorierbjudanden för att driva trafik och öka lönsamheten i butikerna. Dessutom kommer du utgöra en viktig roll inom arbetet för att utveckla processerna inom Inköp & Kategorifunktionen med fokus på ekonomiska och finansiella styrverktyg.

Vi tror att du har en civilekonom- eller civilingenjörsexamen samt minst fem års erfarenhet som business controller, managementkonsult, inom transaction services, corporate finance eller liknande roll. Du har en bevisad stark förmåga att analysera, jämföra och tolka fakta. Du har erfarenhet av att driva projekt, och utveckla processer. Har du erfarenhet från Inköp & Kategori, gärna inom en konsumentorienterad industri som exempelvis dagligvaruhandel eller FMCG, är det meriterande men inget krav. 

Vi söker dig som har stor egen drivkraft och energi att kunna agera självständigt och proaktivt. Som person är du affärsinriktad och analytisk men för att lyckas i rollen är det också viktigt att du trivs i en föränderlig miljö med förmågan att hantera och driva flertal processer samtidigt. Du kommer att vara en del av ett controllerteam på fem personer, vara placerad på Coops huvudkontor i Solna Business Park och rapportera till Chef för Business Controlling Kategori & Inköp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
• Genom analyser stötta i strategiska frågor och säkerställa en kvalitativ intern rapportering 
• Stötta den operativa verksamheten inom inköp & Kategori i ekonomiska styrningsfrågor 
• Ansvara för, och utveckla, månadsvis analys, rapportering och budgetprocessen
• Utveckla funktionens metoder, modeller och styrverktyg

Välkommen med din ansökan snarast via www.futurevalue.se. Vid frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Emthén, 0767 – 83 55 90, gustav.emthen@futurevalue.se.

Coop – Den goda kraften i svensk dagligvaruhandel 

Med cirka 650 butiker i Sverige och 3,4 miljoner medlemmar är Coop Sveriges enda medlemsägda matkedja. Varje dag arbetar Coop för att göra vardagen bättre för dig och din familj.

Se även www.coop.se

Liknande jobb

Liknande jobb