Senior Redovisningsekonom till WSP

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 mars 2017
Stängs
den 5 april 2017
Kontakta
Gustav Emthén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu till WSP en senior Redovisningsekonom. Som en del av redovisningsteamet kommer du att vara ansvarig för ett antal av WSPs redovisningsfunktions processer inom analys och rapportering. Rollen är bred men har ett huvudfokus mot lagervärdering, koncerninterna lån, semesterskulder och HFM-rapportering. Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi med minst fem års erfarenhet från en kvalificerad redovisningsroll, gärna från ett stort internationellt bolag. Erfarenhet från en tjänsteproducerande projektorganisation är meriterande.

Då du kommer att ansvara för att förvalta och utveckla ett antal processer inom funktionen är det viktigt att du är strukturerad, noggrann och är van att upprätta och arbeta efter processdokumentation. Som person är du positiv och trivs i att arbeta i en föränderlig organisation. Vidare är du noggrann, serviceinriktad, har en god analytisk förmåga och är en god användare av Excel. Du pratar flytande svenska och dina kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är goda.

Du blir en del av företagets Redovisningsgrupp och kommer att rapportera till Redovisningschefen. Tjänsten är placerad på WSPs huvudkontor i Globenområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Rapportering i HFM
  • Ansvar för Semesterskulden
  • Ansvar för Lagervärdering
  • Ansvar för, och rapportering av, koncerninterna lån
  • Kostnadsuppföljning och analys inom två affärsområden
  • Ansvarig för att upprätta och utveckla processdokumentation och checklistor
  • Stödja organisationen i övrigt bokslutsarbete
  • Deltagande i övriga projekt inom ekonomiorganisationen

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan snarast. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Emthén på 0767 – 83 55 90

Om WSP
WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi 36 500 medarbetare på över 500 kontor i 40 länder. I Sverige har vi omkring 3 700 medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb