Bolagsjurist till Bank of China

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 mars 2017
Stängs
den 5 april 2017
Kontakta
Maneli Zakipour
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Bank of China (BoC) är en global bank med över 320 000 anställda utspridda på fler än 1000 kontor världen över. På Stockholmskontoret är vi för närvarande 24 heltidsanställda. BoC Stockholm etablerade sin Sverigefilial i augusti 2012 och ansvarar för hela den nordiska verksamheten. Bank of China Stockholm är en filial till moderbolaget som ligger i Luxembourg. BoC Stockholm tillhandahåller tjänster inom corporate banking till stora företag och institutioner. Tjänsterna innefattar bl.a ; Global credit line, Syndicated Loan, Secured loan, Cross-border cash management, Trade Finance, Cash-pool services m.m. Kunderna utgörs främst av stora nordiska och kinesiska företag och finansiella institutioner som har en koppling till Kina resp Norden. Vi har även ett mindre antal privatkunder såsom kinesiska s.k expatriates och ambassadpersonal. Målet är att växa på den nordiska marknaden.

Vi söker nu en bolagsjurist.

Beskrivning
Som bolagsjurist kommer du att ingå i jurist- och compliancegruppen och rapportera direkt till Head of Legal and Compliance. Din främsta uppgift kommer vara att stödja Bank of Chinas verksamhet inom AML, MAR, MIFIDII och PSD2 samt PUL/GDPR. Arbetet omfattar även bl.a. att ge råd och stöd till den operativa verksamheten såsom trade finance, bilaterala lån, syndikerade lån samt andra bankrelaterade frågor. Vidare kommer du att genomföra omvärldsbevakning av nya och ändrade regelverk samt ge stöd vid framtagande av nya tjänster och produkter. Ytterligare arbetsuppgifter är även att upprätta/granska dokument relaterat till LMA (syndikeringar) - investment grade, andra bankrelaterade avtal, ISDA Master avtal samt övriga legala frågor relaterat till Corporate Banking.

För att passa in i rollen bör du ha förståelse och intresse för affärer samt tycka om att arbeta verksamhetsnära. Du bör även ha erfarenhet av, kunskap från och/eller en djupare förståelse för den kinesiska kulturen. Kunskap i kinesiska är meriterande.

Du ska vara ambitiös, driven, högpresterande och trivas med att arbeta i högt tempo. Du har hög integritet, är initiativtagande och action-orienterad, men samtidigt prestigelös, transparant och kommunikativ.  

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har en svensk juristexamen och har minst 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bank- och finanssektorn.

Du bör vara analytisk, ödmjuk och pragmatisk. Du ska ha ett eget driv och kunna arbeta självständigt samt ha förmåga att förmedla komplicerade förhållanden till omgivningen på ett enkelt och pedagogisk sätt. Det är också viktigt att du har ett utpräglat strukturerat arbetssätt, är noggrann och kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Vidare är det av största vikt att du har förmågan att med en riskbaserad approach fatta välgrundade affärsbeslut.

Du måste kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För mer information om tjänsten och/eller Bank of China är du välkommen att kontakta Maneli Zakipour på 0708 26 27 96 eller via mail på maneli.zakipour@sharprecruitment.se.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan som ska innehålla ansökan/personligt brev, CV, betyg samt eventuella relevanta arbetsintyg. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att trycka på Ansök. Ansökan skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se.

Sharp Recruitment är specialiserad på search, rekrytering och bemanning av jurister och specialister inom områden som compliance, skatt, arbetsrätt, bygg- och fastighetsrätt m.fl. Vi erbjuder dig som kund att på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt hitta de främsta talangerna, oavsett dina krav. Att matcha rätt kompetens med rätt organisation kräver up-to-date branschkännedom och en förmåga att snabbt se ditt behov. Vi är stolta över vår erfarenhet, djupa kunskap och insikt om juristbranschen.

Liknande jobb

Liknande jobb