Risk Officer till framåtsträvande Bank

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 mars 2017
Stängs
den 5 april 2017
Kontakta
Stefan Eriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Risk Officer till en modern och framåtsträvande bank i Stockholm. Vi söker dig som är driven och kommunikativ med intresse för att ta steget till en tjänst med fullt ansvar för att tillse att de finansiella risker som är och kommer att bli förenade med företagets verksamhet identifieras, rapporteras och hanteras. Som Risk Officer ansvarar du för att föreslå förändringar som medför att bolaget optimerar sin riskhantering inom givna regelverk och tilldelade riskmandat. Du kommer att tillhöra riskfunktionen/andra försvarslinjen och samarbeta med Chief Risk Officer och övriga Risk Officers för Bankverksamheten. Detta är en spännande möjlighet som innebär både ett brett ansvar och möjlighet till att påverka organisationens riskarbete. Tjänsten kommer att tillsättas omgående men startdatum är flexibelt. Därför ber vi dig att skicka in ditt CV redan idag då intervjuer kommer att ske löpande.

Din utmaning

  • Övervaka och analysera de finansiella risker som är förknippade med bankverksamheten, främst kreditrisker men även marknads- och likviditetsrisker.
  • Proaktivt utveckla riskhanteringen genom implementering av föreslagna åtgärder
  • Identifiera, utvärdera och hantera risker utifrån förändringar i bolagets verksamhet
  • Rapportera den samlade bilden av riskerna samt arbetet som utförts inom riskhantering till bolagets styrelse
  • Utveckla och löpande uppdatera riktlinjer och instruktioner för riskhantering
  • Förstå och operationalisera regelverk hänförliga till finansiell risk
  • Vara ett stöd för verksamheten i frågor som rör riskhantering

Erfarenhet
Vi söker dig med akademisk examen och cirka fem års erfarenhet av riskrelaterat arbete inom finansiell verksamhet. Du har kunskaper i finansiell matematik och de regelverk som omgärdar finansiell risk. Vi ser gärna att du har en tyngdpunkt inom kreditrisk och inslag av projektledning/förändringsarbete kommer att betraktas som meriterande. Du är van vid att stötta och ge råd till den operativa verksamheten och kommunicerar väl muntligen och skriftligen på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven, noggrann och utvecklingsbenägen. Du är initiativtagande, har lätt för att samarbeta och har en stark integritet. Din profil kännetecknas av gott omdöme, leveransförmåga samt god kommunikativ förmåga. Du ger klara och tydliga rekommendationer och har förmåga att implementera beslut.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/2125.

Ansvariga kontaktpersoner är Stefan Eriksson 072-249 68 23 och Gustav Krieger 076-176 01 05. Besök gärna vår hemsida. Vill du se fler av våra jobb följ då Gazella på LinkedIn.

Liknande jobb

Liknande jobb