Human Capital

Kapitalstrateg till Länsförsäkringar Bank

Rekryterare
Plats
Stockholm/Gärdet
Annonserat
den 7 mars 2017
Stängs
den 6 april 2017
Ref:
TD/1424
Kontakta
Tobias Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du ta chansen att arbeta inom en snabbväxande bank med Strategi och kapitalplanering?

Då skall du ta chansen och vara med och förstärka Länsförsäkringar Banks välrenommerade team inom strategi och kapitalplanering där du kommer att få en senior position i en grupp om fyra medarbetare.

Tjänsten är placerad på kontoret i Stockholm/Gärdet och du rapporterar direkt till Chefen för enheten Strategi och kapitalplanering inom banken.

Gruppen ansvarar för bankens kapitalisering, finansierings- och likviditetsplanering samt koncernintern prissättning. Gruppen föredrar även analyser inför bankens olika beslutande organ. Inom finansavdelningen ingår också treasury, treasury operations, control och bankens hypoteksverksamhet.

Din utmaning:
I denna spännande position kommer du att få möjlighet att arbeta med bankens kapitalprognoser och upprätta kapitalmål.

Du kommer att ingå i gruppen strategi och kapitalplanering. Du kommer att vara delaktig i bankens kapitalplanering som bland annat går ut på att göra en kapitalprognos och upprätta ett kapitalmål. Du kommer att jobba med frågor som rör avkastning, kapitalallokering och kapitaloptimering. Dessutom kommer du att ingå i jobbet att ta fram bankens finansierings- och likviditetsplan. Slutligen kommer du också att föredra olika sakfrågor inför bankens olika beslutande organ.

Din bakgrund:

  • Civilekonom eller civilingenjör med gedigen arbetslivserfarenhet inom bank, treasury, ratingbolag alternativt som konsult med inriktning emot bank eller erfarenhet från en relevant myndighet
  • Du har erfarenhet från kapitalmarknaden och har exempelvis jobbat med kapitalplanering och olika finansieringslösningar
  • Du har också erfarenhet av att göra likviditetsprognoser och att upprätta en finanseringsplan
  • Du är förändringsbenägen och van att leverera hög kvalitet i en krävande miljö, med ett brinnande intresse för komplexa kapital- och finansfrågor
  • Mycket goda Excelkunskaper är ett krav
  • som person är du driven, strukturerad, noggrann, kommunikativ och självgående
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Din ansökan:
Länsförsäkringar Bank samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar och CV’s skickas till careers@humancapital.se, med referens TD/1424, intervjuer sker löpande, så maila gärna din ansökan omgående. Frågor om tjänsten besvaras utav ansvarig rekryteringskonsult Tobias Danielsson på 08-546 992 60.

Liknande jobb

Liknande jobb