Avdelningschef som vill leda arbetet med penningtvätts- och terrorismfinansieringsfrågor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 mars 2017
Stängs
den 26 mars 2017
Ref:
825
Kontakta
Sophie Degenne
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som chef för avdelningen Penningtvätt arbetar du med att leda vår expertgrupp inom penningtvätts- och terrorismfinansieringsfrågor. Avdelningen arbetar med att granska hur de finansiella företagen hanterar riskerna för att utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism samt ansvarar även för samordning av penningtvättstillsynen på nationell nivå. Arbetet innebär att ta fram tillsynsstrategier och operativt utöva tillsyn, men också att informera företagen under tillsyn, branschorganisationer och andra myndigheter om bland annat gällande och nya regelverk.

FI:s tillsyn har en riskbaserad utgångspunkt och våra insatser prioriteras och utformas utifrån genomförda riskanalyser. En del av avdelningens verksamhet innebär samverkan internt inom FI och arbetet har en internationell prägel med internationella regelverk, deltagande i internationellt samarbete och kontakter med utländska tillsynsmyndigheter.

Du leder arbetet på avdelningen och skapar goda förutsättningar för medarbetarnas resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp och bidrar därigenom även till utvecklingen av hela verksamhetsområde Marknader. Vi erbjuder dig ledarskapsutbildning för att ge dig bästa förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, exempelvis inom ekonomi eller juridik. Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat arbete inom finansbranschen, med regelefterlevnad, riskhantering eller riskanalys, alternativt inom annat relevant område. Du har även goda kunskaper om penningtvättsregelverken. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbetsledande befattning.

Som person är du analytisk, skicklig på att utveckla strategier och du planerar, prioriterar och organiserar ditt och gruppens arbete på ett effektivt sätt. Du är tydlig i din kommunikation, ser helheten och främjar samarbete, samtidigt som du har en förmåga att fatta beslut. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du är en duktig kommunikatör som kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Sophie Degenne på 08-4089 8049.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 26 mars 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Med vänliga Hälsningar,
Finansinspektionen

Liknande jobb

Liknande jobb