VD

Rekryterare
Telia Company
Plats
Solna
Annonserat
den 10 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Kontakta
Mattias Nagér
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Telia Company annonsbild
Är du fokuserad på tillväxt? Brinner du för att leda människor och verksamheter i förändring? Och är du passionerad för hur teknik kan skapa värde? Om svaret är ja på dessa frågor, då ska du läsa vidare. Vi söker nu en VD till Cygate, Sveriges vassaste systemintegratör och en av IT-branschens mest populära arbetsplatser.

Cygate ingår i Telia, och tillsammans är vi motorn i digitaliseringen av Sverige. Företaget hjälper verksamheter på sina transformationsresor, från välkända svenska varumärken till uppstickare och globala bolag i den nya digitala ekonomin, samt samhällskritiska funktioner i offentlig sektor.

Your next challenge?
Exponentiell teknikutveckling, nya konsumentbeteenden, urbanisering och en åldrande befolkning, är viktiga samhällstrender som i grunden förändrar förutsättningarna för företagande och offentlig sektor. Svenska verksamheter blickar nu till digitaliseringen som ett sätt att adressera dessa behov och förbli relevanta och konkurrenskraftiga för kunder, medborgare och medarbetare.

Givet denna utveckling och för att kunna möta kundernas förändrade behov rustar nu Cygate för framtiden och bygger förmågor för att tillsammans med Telia kunna erbjuda helhetslösningar för kommunikation och IT (ICT) som hjälper företag och organisationer att fånga digitaliseringens möjligheter.

Jag heter Charlotta Rehman och är chef för Telias företagsaffär. Jag söker nu en resultatorienterad VD till Cygate som kan leda organisationen i denna förändringsresa och samtidigt bibehålla det kommersiella driv och den tillväxt bolaget visat de senaste åren. Ditt uppdrag blir att öka takten i förändringsresan med fokus på att driva tjänsteutveckling- och försäljning inom områden som IT-som-tjänst, moln och säkerhet, samt stärka interna processer och arbetssätt i syfte att kunna erbjuda en god kundupplevelse. En central del av arbetet handlar om att aktivt bidra till utvecklingen av Telia och Cygates gemensamma portfölj av tjänster för att kunna erbjuda helhetslösningar för IT och kommunikation (ICT). För att säkerställa en relevant portfölj kommer du fortsätta bygga Cygates breda ekosystem av partners och vid behov genomföra förvärv.

Helt avgörande för att lyckas i förändringsresan är att du arbetar aktivt med organisation och kultur för att skapa energi och engagemang bland dina framtida medarbetare.

Your next manager and team
Cygate är en konsultintensiv verksamhet med en djup teknisk kompetens inom IT-området, särskilt kopplat till IT-infrastruktur. Företaget har cirka 800 medarbetare fördelat på 21 orter runt om i Sverige. Cygate är unikt positionerade inom IT-branschen med ett starkt varumärke som kännetecknas av sin personliga relation till kunderna. Något som återspeglas i bolagets signum ”Alltid där”. Cygate är också en populär arbetsplats och har vunnit priser för sin employer branding. Din ledningsgrupp består av chefer med ansvar för hela kundlivscykeln från produkt- och erbjudandeutveckling till sälj, leverans och eftermarknad.

Du har fullt budget- och personalansvar för Cygate, rapporterar till mig och ingår i ledningsgruppen för Enterprise, som tillsammans har ansvaret för att utveckla den totala företagsaffär och ta rollen som Sveriges ledande leverantör av ICT-tjänster.

Jag har en lång erfarenhet inom i olika ledande befattningar i Telia på områden som strategi, marknadsföring & försäljning och erbjudandet utveckling. Innan min nuvarande roll var jag VD för Telias norska verksamhet och huvudansvarig för vårt förvärv av Tele2 i Norge. Jag motiveras av att ha en direkt påverkan på TeliaCompanies resultat. Jag har en passion för att skapa vår strategi, sätta aggressiva planer mot den långsiktiga vision och att driva "dagliga aktiviteter" mot uppsatta mål. Som ledare gillar jag förändring, att tillföra värde för våra kunder och få mitt team att prestera på topp när det gäller. För mig är det viktigt att ha kul på jobbet och jag leder min medarbetare med både hjärta och hjärna.

You
Jag söker dig som har agerat VD alternativt senior ledare inom IT-branschen eller tjänstesektorn, gärna inom en organisation i förändring eller stark tillväxt. Erfarenheter från konsultverksamheter är meriterande. Du har en god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbete och bygger naturligt relationer både med våra kunder och inom den egna organisationen. Som ledare är det lika naturligt för dig att leda via andra som att själv agera i olika frågor.  

How?
Telias värderingar Dare, Care, Simplify är grunden i det vi gör. För den här rollen lägger vi tonvikten på att du:

Dare - du leder som du lär och vågar utmana våra kunder kring deras behov för att ständigt vara relevanta och skapa värde. Du vågar utmana dig själv och kollegor att ifrågasätta inrutade tankesätt och tänka nytt.

Care  - du bryr dig om våra kunder och tar ansvar för att de lösningar vi levererar erbjuder en god upplevelse, är anpassade till kundernas behov och skapar värde för deras verksamheter. Du visar omtanke för dina kollegor genom att fatta tydliga och genomförbara beslut.

Simplify – du får saker att hända genom att förenkla beslutsprocesser och arbetssätt. Enkelhet är också ett ledord i relationen med kund.

Contact
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Talent Manager Mattias Nagér 072-2099332 eller mattias.nager@teliacompany.com. Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen till Cygate!

Cygate är Nordens ledande systemintegratör inom IT och telekommunikation. Med stöd av den främsta teknologin skapar vi morgondagens lösningar och tjänster för nätverk, säkerhet, server och lagring alltid med målet att öka effektiviteten och minska riskerna för företag och organisationer. Cygate ägs av Telia Company och har över 700 medarbetare på 21 orter i Sverige. Mångfald berikar vår affärsverksamhet och vår kultur. Det skapar dynamik i våra kundmöten, vårt arbetssätt och innovativa team. Vi tycker det blir roligare att arbeta om vi alla är olika! Välkommen till oss!

Liknande jobb

Liknande jobb