Jurist för arbete med frågor om aktiemarknaden och finansiell infrastruktur

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 mars 2017
Stängs
den 23 mars 2017
Ref:
827
Kontakta
Emelie Sandberg
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid

Som jurist på avdelningen Kapitalmarknadsrätt arbetar du med tillstånds- och sanktionsprövningar samt med framtagande och implementering av nya regler och föreskrifter. Avdelningen ansvarar för de juridiska frågor som uppstår inom verksamhetsområde Marknader.

Tjänsten innebär tätt samarbete med kollegor inom Finansinspektionen (FI) och kontakter med marknadens aktörer.

Vi söker dig som har en jur.kand. Du har troligtvis arbetat inom finansiell sektor och vi ser gärna att du har erfarenhet från företag som står under FI:s tillsyn. Notarietjänstgöring och kunskap om börs och clearing, alternativt aktiemarknaden, är meriterande.

Som person är du självständig, strukturerad och analytisk. Du bidrar med gott samarbete och är tydlig i din kommunikation. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta HR-specialist Emelie Sandberg, 08-408 984 19.

Anställningen är ett vikariat som pågår till och med 31 januari 2018, med start omgående.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 23 mars 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Med vänliga Hälsningar,
Finansinspektionen