Erfaren Kreditchef till EKN

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 mars 2017
Stängs
den 31 mars 2017
Kontakta
Gun Lidholm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

EKN vill effektivisera och utveckla sin kreditanalys. EKN garanterar krediter med olika typer av risker t.ex. där de underliggande affärerna sker i bl.a. utvecklingsländer och med längre löptider än vad som är fallet inom den privata sektorn. EKN främjar export från de minsta till de största svenska företagen.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag är att säkerställa att EKN:s kreditbedömning följer utvecklingen av branschstandard inom bank- och försäkring, samtidigt som EKN:s uppdrag att vara komplement till marknaden möjliggörs. Detta kräver en förmåga att förstå de finansieringslösningar som EKN garanterar, mot bakgrund av uppdraget att främja svensk export.

Ansvaret för att utveckla EKN:s kreditanalys, samt skapa en effektiv organisation för kvalitetssäkrade kreditbeslut är huvuduppgiften för kreditchefen. Du kommer att ingå i EKN:s ledningsgrupp.

Kompetensprofil
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och som har lång och bred erfarenhet av att arbeta som kreditchef i bank, kreditförsäkringsföretag eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha byggt upp en kreditfunktion i ett tidigare uppdrag och erfarenhet av förändringsledning. Det är i uppdraget viktigt att vara lyhörd för EKN:s uppdrag som komplement till marknaden och kunna kombinera detta med rollen som kreditchef.

Detta ställer krav på pedagogisk förmåga och hög integritet. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och måste vara en god kommunikatör i tal och skrift. Du har erfarenhet av att arbeta på ledningsgruppsnivå och att se verksamheten ur helhetsperspektiv, samt har relevant akademisk utbildning. Internationell erfarenhet är meriterande.

Mer information
Mer information om tjänsten lämnas av Gun Lidholm, personalchef, telefon 08-788 00 58 eller Therese Claesson på Novare Executive Search som EKN samarbetar med i den här rekryteringen 0761-726260.

Sista ansökningsdag 2017-03-31

Liknande jobb

Liknande jobb