Controller som gillar Excel till snabbväxande Strukturinvest

Plats
Göteborg
Annonserat
den 14 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Kontakta
Helena Åhs
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi växer och utökar nu vår ekonomifunktion med en Financial controller! Är du en person som verkligen tycker om att arbeta med Excel och söker en dynamisk arbetsplats där du får användning för dessa kunskaper? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter
Detta är en ny tjänst hos oss och som Financial Controller har du en central roll där du arbetar nära vår CFO för att stötta och avlasta honom. Dina arbetsuppgifter innefattar:

- Rapportering till Finansinspektionen av Corep
- Årsredovisningar och deklarationer samt kvalificerat bokslutsarbete och analyser
- Kvartalsvisa konsolideringar
- Likviditetsrapporter
- Månadsanalyser
- Bistå i arbete med utredningar och vid regelverksförändringar
- Kontakt med bolagets intressenter och revisorer
- Utarbeta och förbättra hantering av affärsprocesser
- Driva utvecklingsprojekt inom gränslandet mellan ekonomi och IT.

Vårt kontor finns i trevliga lokaler centralt i Göteborg. Vi är cirka 20 medarbetare på kontoret som präglas av en entreprenörskänsla, med korta och snabba beslutsvägar. På ekonomiavdelningen är vi idag fem personer. I tjänsten ingår vissa resor till vårt kontor i Stockholm.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har några års relevant arbetserfarenhet. Du arbetar sannolikt inom revision idag, på en större byrå, och känner att det är dags att ta nästa steg. Du kan även vara auktoriserad revisor idag eller ha annan meriterande bakgrund. För att lyckas i denna tjänst vill vi att du använder Excel på en avancerad nivå och har en god övergripande förståelse för IT-system och databaser. Har du tidigare kunskaper inom koncernredovisning eller konsolidering är det positivt, dock inget krav.  

För att passa i rollen ser vi att du är en person med en uttalad vilja att prestera i ditt arbete. Du ser dig som en driven och självgående person och trivs att arbeta i ett högt tempo. Du har en positiv inställning och har lätt för att samarbeta med andra, du är prestigelös. Tycker du om att arbeta i en kunskapsintensiv och inspirerande miljö och söker en kvalificerad roll med goda utvecklingsmöjligheter är detta tjänsten för dig!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Scandinavia AB (SJR). Skicka in din ansökan senast den 2 april. Urval och intervjuer kommer dock att ske löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Åhs på 031 – 333 54 85. Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget
Strukturinvest Fondkommission är ett oberoende svenskt värdepappersbolag med specialkompetens inom utveckling av finansiella investeringslösningar. Företaget grundades 2009 och är idag en snabbväxande uppstickare på den svenska marknaden för strukturerade placeringar med 40 anställda och verksamhet i Stockholm, Göteborg och Jönköping. Strukturinvest Fondkommission samarbetar med små- och medelstora distributionspartners (försäkringsmäklare och finansiella rådgivare) samt några av världens ledande investmentbanker för att konstruera och tillrättalägga marknadens smartaste placeringslösningar.

Liknande jobb

Liknande jobb