Director Distribution sökes till Storebrand/SPPs kapitalförvaltning

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 mars 2017
Stängs
den 12 april 2017
Kontakta
Jens Grebäck
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SPP Storebrand Annonsbild
Bakgrund
Storebrand/SPP är en av Nordens ledande aktörer inom sparande och försäkringslösningar. Kapitalförvaltningen inom koncernen har samlats i dotterbolaget Storebrand Asset Management AS (SAM), som med över SEK 570 mdr under förvaltning, är en av Nordens största kapitalförvaltare. Storebrand/SPP är internationellt erkända inom Hållbara investeringar.

SAMs uppgift är att leverera en plattform för värdeskapande och hållbar kapitalförvaltning till våra kunder. Vi erbjuder en fullständig kapitalförvaltningsplattform med en bredd av tillgångsslag, investeringsstrategier, rådgivning och rapportering. Vårt svenska fondbolag SPP Fonder är det största svenska fondbolaget efter storbankernas fondbolag med tydligt fokus på indexnära aktieförvaltning, riskfaktorbaserade aktie-strategier och aktiv ränteförvaltning. I vårt erbjudande finns även aktivt förvaltade Delphifonder, illikvida tillgångar inom som tex onoterade aktier och direktägda fastigheter. Utöver förvaltningslösningar för de enskilda tillgångsklasserna erbjuder vi även tjänster för tillgångallokering och helhetsrapportering.

Om Tjänsten
Vi söker dig som brinner för kapitalförvaltning och affärsutveckling och som vill vara en viktig del av ett starkt team som tillsammans ska utveckla och expandera Storebrand/SPPs kapitalförvaltning med hållbarhet som bas!

Din huvuduppgift är att utveckla och expandera vår affär inom private banking, fond-i-fonder, rådgivar– och distributionsplattformar etc. En viktig del av vår kundbas är även företag, organisationer och institutioner, och då vi har en teambaserad approach kommer du även delvis arbeta med denna kundbas.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer bland annat att innefatta: 

 • Som en del av kundteamet i Sverige etablera och underhålla relationer med private banking, fond-i-fonder, rådgivar– och distributionsplattformar i Sverige och internationellt med en servicenivå av högsta klass.
 • I nära samarbete med beslutsfattare och medarbetare inom Storebrand/SPPs kapitalförvaltning driva utvecklingen av vår kapitalförvaltningsplattform med innovativa produkter, tjänster och lösningar för att möta behoven hos våra kunder, baserat på våra kärnstrategier
  • Enkelhet
  • Värdeskapande
  • Hållbarhet
 • Identifiera, utveckla och driva affärsrelationer – prospektering, kontakt, presentation, införsäljning, upphandling, rådgivning, avtalsprocess, account management och kundservice.
 • Representera Storebrand/SPPs kapitalförvaltning i ett brett spektrum av forum från evenemang, branschseminarier, workshops, enskilda möten, etc.

Kvalifikationer

 • Minst 7 års erfarenhet i roll som kundansvarig inom distributionsaffären hos ledande kapitalförvaltare.
 • Omfattande erfarenhet och insikt om behov och krav som kundsegmentet ställer samt dokumenterad kapacitet att skapa värde och växa affär.
 • Ett stark och etablerat nätverk inom kundsegmentet i Sverige.
 • Akademisk examen inom ekonomi och/eller matematik med finansiell inriktning
 • Svenska och engelska flytande i tal och skrift

Vi erbjuder

 • Ett arbete i en expansiv, kunnig och dynamisk miljö där kapitalförvaltning är en central del av koncernens verksamhet
 • Att bli en viktig del av en grupp med hög motivation som är med och driver utvecklingen inom hållbar, värdeskapande kapitalförvaltning i Sverige och Norden.
 • Konkurrenskraftiga villkor

Du kommer att vara baserad i våra moderna lokaler i centrala Stockholm och tjänsten innebär resande. Du kommer att rapportera till Chef Distribution och Institutionella Kunder Sverige, som är en del av vårt Nordiska team.

Frågor om tjänsten besvaras av:
Jens Grebäck, Chef för Distribution och Institutionella Kunder Sverige, jens.greback@storebrand.se, +46 768 800 767
Carina Fredriksson, HR-Partner, +46 70 664 1810
Mattias Thunström, Finansförbundet, +46 70 864 4111
Johan von Rosen, Akademikerföreningen, +46 70 864 4112

SPP är en del av Storebrand, tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av pensionslösningar för företag, organisationer och privatpersoner. SPP har idag ca 450 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.

Inom SPP bryr vi oss om mer än aktuella arbetsuppgifter och personlig karriär. Som anställd i SPP får du också möjlighet att påverka världen i en mer hållbar riktning. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Som en del av den finansiella sektorn är SPP/Storebrand mån om att våra medarbetare har hög personlig integritet och ett etiskt förhållningssätt. Som en följd av detta kan det, med kandidatens samtycke, bli aktuellt med en bakgrundskontroll under anställningsprocessen.

Liknande jobb

Liknande jobb