Skattechef till Folksam

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 mars 2017
Stängs
den 27 mars 2017
Kontakta
Ylva Wessén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Folksam annonsbild
Vi söker nu en skattechef till Folksam. Funktionen är placerad på Vd-staben där ca 100 medarbetare arbetar med bland annat styrning, kontroll, samordning och administrativt stöd.

Skatteavdelningens uppdrag är att säkerställa att man i Folksam hanterar skatter på ett korrekt och hållbart sätt. Att skattereglerna har blivit alltmer komplicerade och att det finns utökade globala krav på regelefterlevnad och transparens är en av de största utmaningarna.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på huvudkontoret i Skanstull. Skattechefen rapporterar till vice vd.

Det här gör du som skattechef
Som skattechef på avdelningen ansvarar du för att skatteavdelningen utvecklas och utgör ett stöd för verksamheten. Du ansvarar för att erforderlig kompetens, processer och rutiner och regelverk finns för att hantera skatter på ett korrekt sätt. Tjänsten innebär ett personalansvar (inklusive delegerat arbetsmiljöansvar) för fyra medarbetare. Du är såväl operativ som strategisk i ditt arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Identifiera, driva och säkerställa skattefrågorna i verksamheten.

  • Centralisera och lyfta skattefrågorna.

  • Skapa, implementera och kvalitetssäkra processer och rutiner.

  • Fortsätta att utveckla och integrera skatteavdelningen inom Folksam.

  • Bistå i de löpande skattefrågorna från samtliga enheter och affärsområden inom Folksam och gentemot myndigheter exempelvis Skatteverket.

  • Delta och bidra i remissarbete avseende regelverksförändringar.

  • Hantera skattefrågorna i samband med förvärv.

  • Säkra en effektiv och ändamålsenlig kompetensförsörjning för avdelningen, inklusive leda, coacha och utveckla din personal.

Är du den vi söker?
Vi söker dig med akademisk examen inom juridik eller ekonomi. Du har mångårig chefserfarenhet och gedigen erfarenhet av skatterelaterat arbete från exempelvis bolag, revisionsbyrå, advokatbyrå, domstol eller Skatteverket. Har du erfarenhet av skatterelaterat arbete i försäkringsbolag är detta särskilt meriterande, likaså erfarenhet av för försäkringsbolags branschspecifika skattefrågor hos revisionsbyrå eller advokatbyrå.

Som person besitter du väl utvecklade ledaregenskaper och bidrar till dina medarbetares utveckling, engagemang och delaktighet. För att lyckas i tjänsten är du även målinriktad och utför ditt arbete på ett affärsmässigt, strukturerat och effektivt sätt. Du leder och motiverar dina medarbetare och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samtidigt som är uthållig och har en mycket god samarbetsförmåga. Du har lätt för att fatta beslut och ser frågor ur ett bredare perspektiv.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 27 mars 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Ylva Wessén, enhetschef Vd-staben, 0708-31 51 35.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson, 0708-31 69 22, och Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 0708-31 61 44, och Handels Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.

Liknande jobb

Liknande jobb