Risk & Compliance Officer till Proventus Capital Management

Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 mars 2017
Stängs
den 14 april 2017
Kontakta
Maneli Zakipour
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Proventus Capital Managements söker nu en Risk & Compliance Officer (”RCO”) till vårt kontor i Stockholm.

Beskrivning
Som RCO ansvarar du för Proventus Capital Managements (PCM) risk- och regelefterlevnadsfunktion. Du ska säkerställa att verksamheten lever upp till tillämpliga regelverkskrav som följer av bolagets tillstånd som förvaltare av alternativa investeringsfonder, samt penningtvättsrelaterade frågor. RCO rapporterar till styrelsen vid varje ordinarie styrelsemöte avseende alla frågor som rör risk- och regelefterlevnad.

Arbetsuppgifterna inkluderar bl.a att: 
* införa, löpande uppdatera och tillämpa PCMs interna regler och rutiner för riskhantering
* säkerställa att riskbegränsningssystemet följs för fonderna
* ge råd till styrelsen vid identifiering av fondernas riskprofil
* implementera de krav som följer av tillämpliga regelverk
* upprätta interna riktlinjer
* följa upp verksamhetens regelefterlevnad samt utreda eventuella incidenter
* ge råd och stöd till styrelse, VD, och övriga i organisationen
* hantera kontakt med tillsynsmyndighet, m.m.

Utöver detta sitter du även med som styrelsesekreterare på PCMs samt fondernas styrelsemöten där du ansvarar för all styrelseadministration, såsom upprättande av kallelse och dagordning, distribution av styrelsematerial m.m.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har en juristexamen och 3-5 års relevant erfarenhet av compliancearbete från finansbranschen. Meriterande är även studier/arbete med ekonomi samt erfarenhet från fondrelaterad verksamhet. 

Som person är du pragmatisk och självgående med god analytisk förmåga. Du är social och kommunikativ och kan förmedla komplicerade förhållanden till omgivningen på pedagogiskt sätt. Det är också viktigt att du har hög integritet, ett utpräglat strukturerat arbetssätt, är noggrann och kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt. 

Du måste kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Ansökan skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För mer information om tjänsten och/eller Proventus Capital Management är du välkommen att kontakta Maneli Zakipour på 0708 26 27 96 eller via mail på maneli.zakipour@sharprecruitment.se.

Om företaget
Proventus Capital Partners är en aktiv kreditinvesterare och långivare till bolag i Nord- och Västeuropa i behov av kapital för expansion, förvärvsfinansiering, omstruktureringar och refinansiering. Proventus Capital Partners genomför också investeringar i noterade företagsobligationer. Proventus Capital Partners totala förvaltade tillgångar uppgår till ca 2,5 miljarder euro och fonderna förvaltas av Proventus Capital Management AB, som ägs av företagsledningen. Proventus AB, som har grundats och ägs av Robert Weil, är en av de största investerarna i Proventus Capital Partners fonder.

Liknande jobb

Liknande jobb