Technical Reporting Controller till Länsförsäkringar AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 mars 2017
Stängs
den 11 april 2017
Kontakta
Anders Johansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som Technical Reporting Controller blir din huvudsakliga arbetsuppgift att proaktivt delta i utvecklingen av myndighetsrapporteringsarbetet avseende QRT/Solvens II.

Om jobbet
I rollen som Technical Reporting Controller ges rätt kandidat möjlighet att ur ett systemperspektiv arbeta med några av dagens mest relevanta regelverk och rapporteringsutmaningar. Du kommer att arbeta i nära samarbete med Senior Reporting Officer, Risk Management, IT- avdelningen och sak- och livverksamheten i länsförsäkringsgruppen.  

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att proaktivt delta i myndighetsrapporteringsarbetet avseende QRT/Solvens II för att kunna leva upp till kravet på förkortad rapporteringscykel. Du kommer bland annat att arbeta med verksamhetens rapporteringsverktyg Abacus, utreda, utvärdera och följa upp avvikelser i rapporteringen, vara inblandad i kravställning vid utveckling samt analysera och godkänna genomförda tester inför rapporteringsomgångar.

Rollen som Technical Reporting Controller innebär en möjlighet att vara med att forma förvaltningen inom området Solvens II-rapportering och att utveckla arbetsuppgifterna inom rollen.

Du rapporterar till chefen för Redovisning & Rapportering inom enheten Ekonomi & Finans.

Tjänsten är placerad på Länsförsäkringar ABs kontor på Gärdet i Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som vill arbeta i en dynamisk och tvärfunktionell miljö och som har erfarenhet av programmering, god förståelse för webbapplikationer och databaser. Erfarenhet från myndighetsrapportering och Solvens II samt kunskap kring kapitalinstrument är meriterande.

Vi tror att du är en lösningsorienterad och analytisk person med sinne för detaljer och som motiveras av utveckling och ständiga förbättringar. Du har en förmåga att förstå detaljsamband, hitta felkällor och skapa åtgärdsplaner samt ett intresse för ny teknik och en vilja att ta till dig ny utveckling och utmana befintliga lösningar. Vidare är du självständig, ansvarstagande och leveranssäker.

Lämplig bakgrund är högskoleutbildning med minst tre års relevant arbetslivserfarenhet (inom ekonomi/teknik/systemvetarutbildning) samt en vilja att lära sig nytt.

Om oss
Redovisning & Rapportering ingår i enheten Ekonomi & Finans. Enheten Ekonomi & Finans ansvarar för Länsförsäkringar AB koncernens ekonomistyrning, kapitalplanering, finansiella redovisning och rapportering samt ansvarar för investerar- och ratingkontakter. Inom koncernen är Länsförsäkringar AB respektive Länsförsäkringar Bank börsnoterade för sina obligationer och följer därmed börsens noteringsavtal. Redovisning & Rapportering består av ca 40 medarbetare med ansvar bland annat för bokslut i Länsförsäkringar AB koncernen, myndighetsrapportering, extern finansiell rapportering samt skatt.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Din ansökan
Vill du bli en del av en framgångsrik koncern? I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Boardtalk. Välkommen med din ansökan för tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anders Johansson, telefon 070-790 88 36 eller Ola Everhed, telefon 070-790 01 06 på Boardtalk AB. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt dock senast den 11 april 2017.

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag:

http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb