Junior Business Controller till TitanX

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 15 mars 2017
Stängs
den 4 april 2017
Kontakta
Emma Sjösvärd
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en Group Business Controller till TitanX huvudkontor i centrala Göteborg. Du blir del av ett globalt högpresterande team och kommer att supportera verksamheten på distans. Vi tror att du som passar för rollen gillar stora flöden av siffror och information, att grotta ner dig i affärssystem samtidigt som du har kontakter världen över!

TitanX har 6 fabriker placerade runt om i världen, de flesta av dem med en lokal Finance Manager på plats. Controllerteamet på huvudkontoret har ansvar för att sammanställa rapportering från de olika fabrikerna samt för analys och vidare rapportering. Stort fokus ligger på att utveckla processer  samt att implementera dessa i verksamheten. I din roll som Group Business Controller kommer du också att analysera och ge feedback på fabrikernas rapportering. Dina dagliga kontakter finns placerade runt om i världen så mycket dialog sker på engelska via mail och telefon. I controllerteamet är samarbete av största vikt och ni stöttar varandra över gränserna, speciellt vid intensivt bokslutsarbete. Samtidigt har ni egna ansvarsområden där du kommer att bli specialist inom några av dem.

Det här är en möjlighet för dig som vill utvecklas och vara del av en dynamisk miljö. Med en ny ägarbild händer det mycket i organisationen och du får därför vara med på en resa i att bygga ny gemensam kultur samt utveckla processer. Du kommer att ingå i ett controllerteam om tre, totalt är ni 11 medarbetare på kontoret. Du rapporterar till Group Finance Director som i sin tur rapporterar direkt till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Generell controlling och analys av aktiviteter från ett koncernperspektiv
  • Bokslutsarbete på koncernnivå
  • Utveckling och förbättring av rapporteringsprocesser
  • Månadsvis analys av rapportering från fabriker samt vidare rapportering på koncernnivå
  • Forecast- och budgetprocessen
  • Ansvarig controller för stabsfunktioner

Du är har en examen inom ekonomi från högskola eller universitet samt ett par års relevant arbetslivserfarenhet. Troligen har du arbetat i en liknande roll med stora informationsflöden, mycket siffror och rapporter. Vi ser erfarenhet från tillverkande verksamhet som meriterande. Det är också meriterande med någon typ av internationell erfarenhet, antingen från studier eller arbete. Du har dessutom goda kunskaper i både svenska och engelska samt mycket goda kunskaper i Excel. Med fördel har du tidigare arbetat i SAP som är det affärssystem man arbetar i.

Vi tror att du är en person som har en stark vilja till utveckling och för att lyckas i rollen är du driven, affärsinriktad och har förmåga att hantera förändringsprocesser. Du är ansvarsfull, har en personlig mognad och är kommunikativ vilket gör att du vågar ställa krav även på seniora kollegor när det krävs. Du är självständig samtidigt som du trivs med att arbeta i ett mindre team och framför allt gillar du att arbeta med siffror!

I denna rekrytering samarbetar TitanX med Jerrie. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Sjösvärd på 0723-085 300. Sista ansökan för tjänsten är den 4:e april.

Liknande jobb

Liknande jobb