Fabrikschef - SCA

Rekryterare
Plats
Piteå
Annonserat
den 16 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Ref:
SCA04056
Kontakta
Mats Nordlander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Beskrivning av jobbet
SCA Paper är en global leverantör av papper. Vår huvudmarknad är Europa men vi har även försäljning i övriga världen. Vi söker nu en driven fabrikschef till Munksunds pappersbruk med gedigen erfarenhet av ledarskap i produktionsmiljö. Som fabrikschef rapporterar du till VD för SCA Paper och ingår i dess ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter
Som fabrikschef har du det övergripande ansvaret för produktion och kvalitet och dess resultat. Du är ansvarig för ZERO, vårt hälso- och säkerhetsarbete och leder ledningsgruppen i Munksund. Du driver verksamheten utifrån ett kundperspektiv. Du besitter en strategisk förmåga och utvecklar affär, verksamhet och organisation. Som person har du förmågan att engagera medarbetare till att kontinuerligt arbeta mot nya mål genom ditt ledarskap och din kommunikativa förmåga. Du har förmåga att se potentialen i dina medarbetare och att skapa förutsättningar för lärande och utveckling. Du representerar Munksunds pappersbruk externt genom kontakter med lokal media och strategiska kunder. I befattningen ingår att ha ett gott samarbete med fackliga organisationer samt vara enhetens representant vid förhandlingar tillsammans med HR.

Krav
Du har utbildning på högskolenivå, civilingenjör eller motsvarande. Du har erfarenhet av kvalificerade uppgifter i ledande ställning, erfarenheterna bör även innefatta ledning av förändrings- och utvecklingsarbete med goda resultat. Meriterande om du har tidigare erfarenhet inom processindustrin/massa- och pappersindustri. Goda språkkunskaper och flytande engelska i tal och skrift är ett krav.

Ytterligare information
Ytterligare information om tjänsten lämnas av Mats Nordlander VD SCA Paper 060-19 32 01 Fackliga kontaktpersoner Pappers Stefan Lundkvist, 0911-98 312, Unionen Inger Bergström, 0911-98 105, Ledarna Thomas Wiklund, 0911-98 314, Sveriges Ingenjörer Jim Olovsson, 0911-98 142. Välkommen med din ansökan snarast via www.sca.com dock senast 2:a april 2017. Urval och intervjuer sker löpande.

SCA at a glance
SCA Paper producerar papper för förpackningar och tryck vid pappersbruken Ortviken, Obbola och Munksund. Produktionskapaciteten uppgår till 1 750 000 ton. SCA Paper ingår i SCAs affärsenhet Forest Products, som producerar papper för förpackningar och tryck, massa, sågade trävaror och förnybar energi. SCA Forest Products förvaltar också SCAs stora skogsinnehav och försörjer SCAs svenska industrier med virkesråvara samt erbjuder kostnadseffektiva transportlösningar.

Liknande jobb

Liknande jobb