VD till Weleda AB

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 19 april 2017
Kontakta
Fredrika Schartau
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För att vidareutveckla verksamheten i Norden söker nu Weleda en General Manager Nordic, som rapporterar till koncernregionchefen Nord-, Central- och Östeuropa i Tyskland.

Om uppdraget
Du kommer att ansvara för att leda och uppnå företagsövergripande mål och kommer att ha det huvudsakliga ansvaret för försäljning och marknadsföring i Sverige och de skandinaviska exportmarknaderna (Norge, Danmark, Finland och Island). Dina huvudsakliga ansvarsområden:

– Utveckla och genomföra en strategi för Weledas naturliga kosmetika på samtliga nordiska marknader med fokus på Sverige i syfte att förbättra marknadspositionen
– Ansvaret för försäljningsutvecklingen, kontorets organisation, administration och för lönsamheten för Weleda Sverige
– Hantera all försäljningsrelaterad verksamhet, omfattar upprättande av mål och uppföljning
– Hitta och kommunicera det som är Weleda som varumärke i Skandinavien för differentiering från lokala konkurrenter
– Anpassa det internationella varumärket Weleda till svenska marknadens lokala särdrag.

Du bygger och underhåller relationer med strategiska intressenter, däribland nyckelkunder, media / press och beslutsfattare
Som VD är du ett föredöme och visar gott ledarskap genom de värderingar som genomsyrar bolaget: Weleda som en plats för mänsklig utveckling baserad på gemensamma uppgifter.

Fokus i utvecklingen är kosmetika-segmentet men i din roll är det också viktigt att du bibehåller en dialog med förskrivare av antroposofiska mediciner och andra intressenter inom området komplementär / antroposofisk medicin i regionen.

Placering Stockholm Södermalm.

Vem är du?
Utbildning och erfarenhet:

– Master eller kandidatexamen
– 10-15 års relevant erfarenhet av affärsdriven ledarroll med kunskap i varumärkesbyggande och försäljning.
– Dokumenterad erfarenhet inom FMCG, företrädesvis i kosmetika/hudvård eller näraliggande bransch
– Språkkunskaper: God i både svenska och engelska och kunskaper i tyska är ett extra plus.

Du är:
Resultat- och målorienterad – med god balans mellan kort- och långsiktiga insatser.

Strategisk och affärsmässig 

Ärlig och inger förtroende, har förmåga att entusiasmera. En chef och ledare som får medarbetare att växa och utvecklas i sina roller.

Du är personligt intresserad av en naturlig och hälsosam livsstil och ett etiskt och hållbart företagande.

Är du intresserad och har fler frågor – kontakta rekryteringskonsult Fredrika Schartau 0705 1071 30 eller Lena Kredell Isaxon 0707 97 77 78

Om företaget
Världens mest hållbara hudvårdsföretag!
Weleda är världens största och mest hållbara företag inom naturlig hudvård. Företaget grundades i Schweiz 1921 av den holländske läkaren Ita Wegman och den österrikiske filosofen Rudolf Steiner. Sedan starten har holistisk hudvård och antroposofiska läkemedel framställts med utgångspunkt i beprövade läkeväxter, naturliga växtoljor och äkta eteriska oljor.

Hudvårdsprodukterna är 100 % naturliga, har 0 % syntetiskt innehåll och är ekologiskt certifierade av NATRUE, en av de certifieringar som ställer högst krav på naturlig hudvård i Europa.

Noga utvalda ingredienser i kombination med över 90 års erfarenhet inom naturlig hudvård samt dermatologiska tester resulterar i produkter som ger huden det den behöver för att komma i balans och bli naturligt vacker.

De växtbaserade råvarorna i hudvården kommer från kontrollerade ekologiska, biodynamiska odlingar världen över, där allt sker till rättvisa villkor och med hänsyn till den biologiska mångfalden. Weleda lägger stor vikt vid att etablera långsiktiga samarbeten med leverantörer, som ger hög kvalitetsstandard och respektfullt utnyttjande av resurser.  

Weledas produkter bygger på lång erfarenhet och kunskap om de terapeutiska och verksamma ämnen som finns i vår natur. Produktutbudet är stort! Här finns över 100 naturliga produkter för hälsa och vitalitet, skräddarsydda efter varje individs behov, till hela familjen, även gravida, och för alla hudtyper.

Weledas produkter hittar du bland annat hos Åhléns, Kicks, Kronans Apotek, Lloyds Apotek, Apoteksgruppen, utvalda ICA-butiker, Life samt övriga hälsokostbutiker och naturligtsnygg.se samt övriga webbutiker.

Weleda AB är ett dotterbolag till Weleda AG. Weleda AB ansvarar för Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Weleda har funnits i Sverige sedan 1958.

Liknande jobb

Liknande jobb