Wistrand Advokatbyrå söker lönegarantihandläggare / ekonom

Plats
Göteborg
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 10 april 2017
Kontakta
Hanna Niklasson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tjänsten och arbetsuppgifterna
Du kommer att vara en central resurs bland övriga medarbetare på vår ekonomiavdelning med ett omväxlande uppdrag i en föränderlig och stimulerande miljö.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat lönegarantihantering, information till anställda om vilka rättigheter och skyldigheter de har i en konkurs, sammanställning av löneanspråk, medverkan vid MBL-förhandlingar, uppsägning av personal, beräkning av löner, semesterersättningar och uppsägnings­löner, upprättande av förslag till beslut i lönegarantiärenden, upprättande av förslag till avslagsbeslut, kontakter med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Kronofogdemyndigheten, Skatteverket, A-kassor, löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra, klientmedel och värdehandlingar, administration av löner och pensioner, skatte- och avgiftsdeklarationer, framtagande av ekonomirapporter, m.m.

Arbetsuppgifterna innebär att du kommer att ha mycket kontakter med kunder, leverantörer, banker, myndigheter och anställda i konkursbolag. Du kommer dagligen att samverka med övriga medarbetare på ekonomiavdelningen där alla hjälps åt för att lösa ekonomiavdelningens samtliga arbetsuppgifter under ledning av vår ekonomichef.

Vem är du?
Vi söker en person med minst 2-3 års erfarenhet av lönegarantihandläggning, gärna med eftergymnasial utbildning inom ekonomi/redovisning. Erfarenhet av allmän redovisning och löneadministration samt konkursredovisning är särskilt meriterande. Vi förutsätter att du är van vid att arbeta i Excel och har goda kunskaper i engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en person som är kvalitetsmedveten, noggrann, ansvarstagande, engagerad, handlingskraftig, flexibel, prestigelös och kommunikativ samt som har mycket god samarbetsförmåga.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med SJR. Du söker tjänsten som lönegarantihandläggare/ekonom via www.sjr.se. Sista ansökningsdag är den 8 april 2017. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Hanna Niklasson på telefon 031-333 54 73.

Vi hoppas att du är vår nästa medarbetare på ekonomiavdelningen. Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget
Wistrand Advokatbyrå är en av Sveriges största affärsjuridiska fullservicebyråer med kontor i Stockholm samt Göteborg. Sedan 1915 har vi levererat högkvalitativa affärsjuridiska tjänster till klienter inom ett brett spektra av olika branscher. Våra 200 medarbetare delar övertygelsen att engagemang och hög kompetens bidrar till att göra Wistrand till en av Sveriges främsta advokatbyråer.

För mer information om oss besök vår hemsida, www.wistrand.se.

Liknande jobb

Liknande jobb