Scania

Financial controller - Financial control Industrial operations, JRI

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 24 mars 2017
Stängs
den 21 april 2017
Ref:
20171458
Kontakta
Gustav Helldén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Financial Control Industrial Operations är en grupp inom Group Reporting and Control vid Scanias koncernstab. Gruppen ansvarar för konsolidering, analys och presentation av finansiell information samt finansiell rapportering och uppföljning av den Industriella verksamheten. Utöver detta förvaltar och utvecklar gruppen industrins ekonomimodell. Våra rapporter går till Scanias företagsledning och styrelse, vilket ställer stort krav på relevans, kvalitet och leveransprecision. Avdelningen deltar även i det finansiella integrationsprojektet i Volkswagen och bistår med analyser, utredningar och uppföljningar.

Dina arbetsuppgifter
Som Financial Controller kommer du att delta i arbetet med att sammanställa och analysera finansiell information för industrin, i både bokslut och prognos. En viktig del i det arbetet innebär att vara bollplank och stöd till de rapporterande enheterna. Du kommer även att driva och delta i förändrings- och utvecklings­projekt inom det industriella ledet.
 
Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete i en trivsam och dynamisk miljö. Tjänsten ger många kontaktytor i organisationen och en god möjlighet att få insyn i hur Scania fungerar och följs upp. Detta i kombination med varierande arbetsuppgifter ger en bra möjlighet till en god personlig utveckling.
 
Din profil
Som person gillar du att arbeta tillsammans med andra för att nå uppsatta mål. Du har hög integritet och är drivande samt kan självständigt och med god relevans, kvalitet och leveransprecision arbeta med flera olika arbetsuppgifter.
 
Du har en universitetsexamen i ekonomi med inriktning mot redovisning eller ekonomistyrning och har erfarenhet av kvalificerad verksamhetsstyrning.
 
Du är van användare av Microsoft Office paketet och har du dessutom erfarenhet från koncernrapporteringsverktyget Hyperion Financial Management är det meriterande. 
 
Du behärskar engelska i tal och skrift.
 
Ytterligare information
Kontakta gärna Gustav Helldén, 08-553 834 76 eller Tommy Degerlund, 08-553 535 03.
 
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Om du har problem att registrera din ansökan så kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com
Ange Scanias Jobb Id 20171458  Financial controller i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.

About the job

  • Title: Financial controller - Financial control Industrial operations, JRI
  • Business area: Finance
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-04-23
  • Job Id: 20171458

About Scania
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group

Liknande jobb

Liknande jobb