Sales Manager - SCA Östrand

Rekryterare
Plats
Timrå
Annonserat
den 24 mars 2017
Stängs
den 23 april 2017
Kontakta
Henning Ellström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SCA investerar nästan åtta miljarder kronor i Östrands massafabrik i Timrå, den största industriinvesteringen i Norrland - någonsin. Vår produktionskapacitet kommer att öka till 900 000 ton och får den största produktionslinjen för blekt barrsulfatmassa i världen.

Då vår produktionskapacitet ökar, söker vi nu Dig, som vill säkerställa vår position genom att möta våra kunders förväntningar som en av världens ledande tillverkare av pappersmassa. Som Sales Manager ansvarar Du för att koordinera vår försäljning för fortsatt tillväxt och i framkant med vad våra kunder eftersöker.

Dina arbetsuppgifter
Som Sales Manager ansvarar du för att kommersiellt driva utvecklingen av Celeste och utifrån SCA´s övergripande strategi och tillväxtmål koordinera försäljningen mot bästa möjliga långsiktiga lönsamhet

Du ska ha god kännedom om den marknad vi verkar i och ska kontinuerligt övervaka och analysera marknaden för bibehålla vår konkurrenskraft och säkerställa att vi säljer rätt mängd och kvalité.

Tillsammans med säljare ansvarar du för att förhandla större kontrakt och tillsammans med, Produktchef Celeste, ansvar för att utveckla nya och befintliga affärer med fokus på lönsamhet och volymtillväxt.

Du ingår i marknadsavdelningens ledningsgrupp och tillhör ett marknadsteam om 18 kollegor. Du rapporterar direkt till Marknadsdirektören.

Tjänsten är tillsvidare med placering på SCA Östrands massafabrik. Då Du arbetar internationellt ingår resande och övernattningar i tjänsten.

Kvalifikationer
Civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av marknadsföring och försäljning. Samt ett intresse för produktion i kombination med marknad- och försäljning.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi ser gärna att du som person är drivande, kommunikativ, beslutsmässig, organiserad och har ett genuint intresse för marknad och försäljning. Då du har många kontaktytor både intern och externt ser vi även att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du har erfarenhet av att analysera och rapportera data samt ansvara för resultat- och nyckeltalsuppföljning.

Din personlighet och ditt beteende samspelar med SCA:s kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Du har god social kompetens och du är en stark kommunikatör på engelska i tal och skrift och har du ytterligare språk utöver detta så är det meriterande.

Ytterligare information
Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Henning Ellström, Marknadsdirektör 060-16 42 44.

Facklig företrädare för Unionen är Johanna Lindén telefon 060-16 42 17 samt Akademikerföreningen är Daniel Solberg telefon 060-16 44 31.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan snarast, urval sker löpande, ansök via www.sca.com, senast 23 april 2017.

SCA Östrand
SCA ÖSTRAND tillverkar klorfri sulfatmassa under varumärket Celeste och CTMP under varumärket Star samt vårt gröna varumärke Cirrus. Den totala produktionen av massa uppgår till 520 000 ton. SCA Östrand ingår i SCAs affärsenhet Forest Products, som producerar tryckpapper för tidningar, tidskrifter och kataloger, förpackningspapper, massa, sågade trävaror och förnybar energi. SCA Forest Products förvaltar också SCAs stora skogsinnehav och försörjer SCAs svenska industrier med virkesråvara samt erbjuder SCAs enheter kostnadseffektiva transportlösningar.